Oeps, je bent bijna weg uit Mons en hebt nog niet gedacht aan souvenirtjes voor degenen die thuis zijn gebleven. Geen probleem, de selectie van het VisitMons-winkeltje zal je zeker bevallen. Bij de vele producten is er zeker iets naar jouw gading!

Een must-see

Sinds de opening ervan ter gelegenheid van Mons 2015 is het onmogelijk Mons te verlaten zonder naar het souvenirwinkeltje te gaan. Het bevindt zich in de Grand-Place, in de lokalen van het Huis voor Toerisme, op nr. 27 om precies te zijn. Je kunt de uitstalramen en het kleurrijke uithangbord niet mislopen. Ga binnen en ontdek de schatten. Het winkeltje biedt creaties en realisaties in het teken van het universum van Mons. De geschiedenis, het populaire erfgoed en de gastronomie staan op het programma via verschillende collecties die jong en oud zullen bevallen.

 Klassiekers...

Op een boogscheut van de Koninklijke Schouwburg biedt het winkeltje in een zeer kleurrijk universum een hele waaier aan geschenkideeën. Logisch, zeg je, maar je moet toegeven dat het regelmatig vernieuwde aanbod een ruime keuze biedt die veel verder gaat dan briefkaarten, knuffeldieren of mokken! Maak je geen zorgen, die zijn er ook, maar vergezeld van vele andere ideeën: boeken, cd's, spelletjes voor kinderen, beeldjes, foto's, lekkernijen, sieraden, T-shirts, petjes, magneten... Het is onmogelijk alles op te sommen... Naast deze grote klassiekers richt een meer gespecialiseerde aanbod zich op de historische figuren en belangrijke momenten uit de de geschiedenis van de stad.
 

... en must-haves

Bij de must-haves is er om te beginnen het universum van de Doudou. Het neemt verschillende vormen aan: werken van lokale kunstenaars, siervoorwerpen, speelgoed voor kinderen... de kwaliteit van de producten nodigt uit om deze cultuur te delen met de familie en, waarom niet, een verzameling aan te leggen! De grote namen, Van Gogh, de Lassus en Verlaine worden niet vergeten. Je ontdekt hun universum en hun verblijf in Mons en omgeving via de vele boeken en cd's die te koop worden aangeboden. De Eerste Wereldoorlog en de herinneringsplicht staan ook op het programma. Ook hier vormen de vele boeken geschreven door lokale liefhebbers of deskundigen een onmisbare hulp om je toekomstige bezoeken voor te bereiden of je ontdekking voort te zetten. De Slag bij Mons en de legende van de Engelen van Mons zullen geen geheimen meer voor jou hebben.


Een ding is zeker, het VisitMons-winkeltje is een must-see in Mons. Het is het hele jaar door open en verdedigt trots de waarden en de kleuren van de stad met lokale producenten. Klassiek of origineel, de souvenirtjes vragen erom ontdekt te worden!

 
Het winkeltje is open:
  • Maandag - zaterdag: 9u30 - 17u30
  • Zon- en feestdagen: 9u30 - 16u30
visitMons Boetiek
Grand-Place, 27
7000 Mons
+32 (0) 65/33.55.80