Word Bienvenue Vélo!

Wil u meer fietsers naar uw organisatie lokken?
Dan is het concept Bienvenue Vélo (Fiets Welkom) iets voor u!

Meer dynamiek en groei brengen in de onthaalkwaliteit van dit nieuwe fietsnetwerk is een echte troef.

Met het Bienvenue Vélo-label gaat u prat op een onthaal, dienstverlening en uitrusting die inspelen op de specifieke behoeften en verwachtingen van fietstoeristen. Bovendien zet het label uw organisatie extra in de kijker.

Het Bienvenue Vélo-concept werd in 2012 bedacht door drie toeristische diensten (Condroz Famenne, Pays Huy- Meuse-Condroz en van de Vallées de la Burdinale & Mehaigne), in samenwerking met La Fédération des Gîtes de Wallonie. Dit initiatief wordt ondersteund door de Fédération des Campings de Wallonie, Accueil Champêtre en Wallonie... Bijna 200 operatoren in meer dan 22 toeristische diensten in het Waals Gewest zijn al lid. Het Bienvenue Vélo-label is dé referentie op het gebied van fietstoerisme in Wallonië. Daarom wilde de toeristische dienst van Mons met dit label in zee gaan zodat ook de bezoekers lid kunnen worden.

U kunt lid worden als:
➢ u een toeristische accommodatie uitbaat die erkend is door het commissariat général au tourisme: gîte, gastenkamer, gemeubelde vakantiewoning, camping, hotel
➢ een horecazaak uitbaat: restaurant, brasserie, café, bistro met streekgerechten, gemeenschappelijke tafel met streekgerechten
➢ een toeristische organisatie bent: toeristische dienst, een vereniging voor handelsbevordering, een toeristische site

Hoe lid worden?
In het aansluitingsdossier vindt u de voorwaarden en de stappen die u moet volgen om een Bienvenue Vélo-label te krijgen: