Download de app "Grande Guerre: Corps, Armes et Paix" op IOS en Google Play..

6 circuits in Mons, Le Cateau en Cambrai in de voetsporen van de Eerste Wereldoorlog. Deze streek zag de eerste veldslagen van het conflict en was het toneel van de laatste gevechten. Inmiddels voor de burgers: 4 jaar bezetting die haar sporen heeft nagelaten bij de hele bevolking.

Elk themagericht circuit biedt de mogelijkheid om deze locaties te herontdekken en herinneringen op te frissen die soms door de jaren heen vervagen.
1 - Legende van de Engelen van Mons (Slag bij Mons – 23 augustus 1914)
2 - The first and The Last (Honderddagenoffensief, 11 november 1918)
3 - In de oorlogstijd (de inwoners van Mons in de oorlog)
4 - Slag bij Cateau – (26 augustus 1914)
5 - Slag bij Cambrai – (20 november -7 december 1917)
6 - Honderddagenoffensief - (augustus-november 1918)

Een engel brengt opnieuw een bezoek aan deze emblematische locaties, een reis tussen verleden en heden om de bezoeker de sleutels van de geschiedenis te geven. Wie herinnert er zich nog al deze soldaten en burgers die vandaag namen op gedenkplaatjes of monumenten zijn waar niemand meer bij stil blijft staan? Wie beter dan de bewaarder van hun geheugen...?

Audiogidsen en video's van 2 tot 3 minuten - aanvullende media en archieven - kaarten van de te ontdekken circuits.

Deze app werd ontwikkeld met steun van het Commissariaat-generaal voor Toerisme van Wallonië en van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). INTERREG IV France-Wallonie-Vlaanderen doet de grenzen vervagen.