Het nieuws stemt niet vrolijk. We zijn gedwongen om de deuren van onze musea en tentoonstellingen te sluiten, soms zelfs voordat ze de tijd hebben gehad om te openen.

Maar de veiligheid van iedereen blijft uiteraard onze prioriteit. We houden de deuren dus een tijdje gesloten. U kunt op ons team rekenen om uw dagen kleur te geven, om ze te verrijken met anekdotes, creatieve activiteiten, ... en om u mooie culturele ervaringen te blijven aanbieden.
 
Al onze gedachten gaan natuurlijk uit naar het medisch personeel en naar alle mensen die van dichtbij of veraf worden getroffen door deze gezondheidscrisis.

Voor alle terugbetalingsaanvragen nodigen wij u uit om contact op te nemen met visitMons via info.tourisme@ville.mons.be

Zorg goed voor uzelf en voor de anderen.
 
Tot gauw!
 

Het hele team Cultuur en Toerisme van de Stad Bergen


Yann Arthus-Bertrand
LEGACY

De erfenis die we aan onze kinderen nalaten
Een leven als fotograaf-regisseur


Bergen onthaalt twee tentoonstellingen die gewijd zijn aan de internationaal gerenommeerde fotograaf, regisseur en ecoloog Yann Arthus-Bertrand. Als bezeten fotograaf werkt hij al jaren aan dezelfde thema's en herwerkt ze om de onderwerpen uit te diepen en zoveel mogelijk mensen bewust te maken van de milieuproblematiek.

Ontdek in de Saint-Georgeszaal een minder bekende selectie van zijn verschillende werken, van de jaren 1980 tot nu. Van zijn eerste foto's van leeuwen in Kenia en portretten van onbekende mensen in opdracht van de krant l'Express tot de studio's opgezet op landbouwbeurzen in Frankrijk, Argentinië of Groot-Brittannië om de landbouwwereld te verdedigen of het begin van het project "De Aarde vanuit de Hemel", dat een toestand van de planeet in het jaar 2000 voorstelt, is dit een niet te missen uniek parcours.

Op de site van het Belfort, het hoogste punt van onze stad en werelderfgoed van de mensheid, ontdekt u een openluchttentoonstelling van bijna 100 foto's, genomen van het meest symbolische project van de fotograaf: "De Aarde vanuit de Hemel".

Deze twee tentoonstellingen bieden een lezing van de grote veranderingen van de wereld en haar bewoners: mensen, dieren, planten en mineralen, en van wat we gaan doorgeven aan onze kinderen.
Tegelijkertijd worden er ook films vertoond. Sinds 2009 heeft Yann Arthus-Bertrand immers verschillende langspeelfilms gemaakt: Home (over de toestand van de planeet), Human (interviews in 45 landen) en Woman (3000 interviews met vrouwen in 40 landen).


Yann Arthus-Bertrand LEGACY
Van 04.07.2020 tot 13.12.2020

Saint-Georgeszaal (Grand‘Place)
Van dinsdag tot vrijdag van 12.00 tot 18.00 uur. Zaterdag en zondag van 14.00 tot 20.00 uur.

Site van het Belfort (Rampe du Château)
Openluchttentoonstelling - Van dinsdag tot zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

www.yannarthusbertrand.org
 

OPENINGSUREN

Belfort & Sint-Joriszaal - 04.07.2020 > 25.10.2020

Sint-Joriszaal (Grand Place)
Dinsdag - Zondag vanaf 12u tot 18u.

Belfort (Rampe du Château)
Openluchttentoonstelling - Tuesday to Sunday from 10 am to 6 pm.

PRIJZEN VOOR GROEPEN (max. 20 personen)

65€/groep (van maandag tot en met zaterdag)
80€/groep (op zondag, feestdagen en op weekdagen na 17u30)

==> + Tickets voor de Sint-Joriszaal (school: 2€/persoon - groepen: 4€/persoon)
 

>>> Boek hier een begeleid rondleiding <<<