In het BAM.
Van 8 oktober 2022 tot 8 januari 2023

Van 8 oktober tot 8 januari is het productieve en onclassificeerbare universum van de schilder, beeldhouwer, graveur en keramist Joan Miró te zien in het BAM in Bergen !
 
Aan de hand van schilderijen, gouaches, tekeningen, keramiek, beeldhouwwerken, persoonlijke voorwerpen of bijzondere monumentale kunstwerken... reist "Joan Miró. The essence of things past and present" door meer dan een halve eeuw van rauwe, soms wilde, maar altijd onverwachte experimenten.
De bezoeker maakt een reis langs een honderdtal originele, kleurrijke, expressieve en energieke werken uit prestigieuze internationale publieke en particuliere collecties, waaronder de Fundació Pilar i Joan Miró (Palma de Mallorca), de Fundació Joan Miró (Barcelona), het Centro de Arte Reina Sofia, het Musée national Picasso-Parijs, de Fondation Maeght en het LaM.
 
Het bezoek wordt geritmeerd door interactieve apparatuur, zodat bezoekers beter kunnen begrijpen hoe Miró zijn creatieve proces benaderde.
 
Om de ontdekking uit te breiden, geeft het BAM carte blanche aan een belangrijke figuur in de hedendaagse kunst, Xavier Noiret-Thomé. In navolging van de tentoonstelling laat de beeldend kunstenaar op poëtische wijze de emblematische collecties van het BAM uit de tweede helft van de 20e eeuw – Fautrier, Alechinsky, Asper Jorne en Peter Saul – herleven en brengt ze in dialoog met zijn persoonlijke werken, waarmee hij op zijn manier Miró's reflectie over kunst en haar wortels voltooit.
 
Gesteund door het EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) en het Waals Gewest.
Reserveer nu uw ticket voor de tentoonstelling inclusief rondleiding !

Groepstarief:  € 12 per persoon

Schoolgroepen: gratis (kleuterschool, lagere school) - € 2 per persoon (secundair en hoger onderwijs)

Leerkrachten: gratis op vertoon van hun leraarskaart

Rondleiding: € 65 per groep (dinsdag t/m zaterdag) en € 80 per groep (zon- en feestdagen) voor een rondleiding van 90 minuten (maximaal 20 deelnemers per groep) + toegangstickets voor het museum (zie de tarieven hierboven)

visitMons
www.visitMons.nl
E-mail: groupes@ville.mons.be
Tel.: +32 (0)65/40 53 46 (maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.30)