Rodin. Een moderne Renaissance.

In het voorjaar van 2024 wijdt het Museum van Schone Kunsten van Mons een gloednieuwe tentoonstelling aan de Franse beeldhouwer Auguste Rodin (1840-1917). De tentoonstelling traceert zijn artistieke reis, met België – dat rijke grondgebied dat zijn kunst tot bloei liet komen – als hoogtepunt. Het parcours toont bijna tweehonderd van de beroemdste beeldhouwwerken van de kunstenaar, waarvan sommige monumentaal, maar ook tekeningen, gravures en schilderijen uit het Musée Rodin in Parijs, internationale instellingen en privécollecties. Aan de hand van de vele ontdekkingen en vergelijkingen met Rodins inspiratiebronnen (Michelangelo, Vesalius, Mabuse, Rubens) belicht deze tentoonstelling de interesse van de beeldhouwer in artistieke vernieuwingen uit de renaissance waar tot nu toe weinig aandacht aan is besteed.

Zo ontdek je hier het werk van beeldhouwer Jacques du Broeucq, meester van Gianbologna, maar ook een selectie werken uit de collecties van het Museum voor Schone Kunsten van Mons. Dankzij de uitzonderlijke samenwerking met de Belgische kunstenares Berlinde De Bruyckere is Rodin vandaag nog steeds relevant, bijna paradoxaal genoeg als een essentieel baken op de weg naar hedendaagse kunst.

De tentoonstelling is samengesteld door Antoinette Le Normand-Romain, eredirectrice-generaal van het Institut National d'Histoire de l'Art (INHA), en Christina Buley-Uribe, een kunsthistorica gespecialiseerd in de tekeningen van Rodin.
 

ONTDEK ONS GROEPSAANBOD EN RESERVEER UW BEZOEK!

Wanneer? Van 13/04/2024 tot en met 18/08/2024

Waar? BAM (Beaux-Arts Mons)

Tarieven: € 12/persoon (groepstarief)

>Schoolgroepen: gratis (kleuterklassen en lagere school) - € 2 per persoon (middelbaar en hoger)

>Leerkrachten: gratis op vertoon van leraarskaart

>Geleid bezoek: € 65 per groep (van dinsdag t.e.m. zaterdag) en € 80 per groep (zondag en feestdagen) voor een bezoek van 1.30 u (maximaal 20 deelnemers per groep)

>>> Reserveer uw geleid bezoek <<<