Tijdens de renovatiewerken stelt het BAM u buiten de muren van het museum een bijzondere openluchttentoonstelling voor gewijd aan de Spaanse beeldhouwer Jaume Plensa. Zijn werk wordt internationaal erkend van Rio de Janeiro, New York en Chicago tot Salzburg. Maar liefst vijftien sculpturen zullen in de openbare ruimte van Bergen te zien zijn.

Voor het eerst in de geschiedenis van Bergen vindt er in het hart van de Cité du Doudou een kunsttentoonstelling plaats van monumentale sculpturen: van de Grote Markt en de collegiale Sint-Waltrudiskerk tot de burgemeesterstuin en de Sint-Joriszaal, ontwijde kapel die recent gerenoveerd en heropend werd voor deze uniek tentoonstelling. Deze buurt omvat het heilige historische centrum van Bergen zoals de stad zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld tussen religieuze en burgerlijke macht; een centrale lijn doorheen de stad met een sterke symboliek. De sculpturen van Jaume Plensa zijn juist zo bijzonder omdat de kunstenaar er een spirituele energie mee opwekt, buiten het religieuze kader. Deze authentieke ontmoeting tussen de Catalaanse beeldhouwer en het uitzonderlijke erfgoed heeft tot doel het heilige deel van deze buurt, die de oorspronkelijke kern van Bergen vormt, naar voren te brengen.


ONTDEK ONS GROEPSAANBOD EN RESERVEER UW BEZOEK!

Wanneer? Van 01/07/23 tot en met 08/10/23

Waar? Grand-Place, Saint-Georgeszaal, Jardin du Mayeur en Sint-Waltrudiskerk

Tarieven: € 4/persoon (groepstarief)

>Schoolgroepen: gratis (kleuterklassen en lagere school) - € 2 per persoon (middelbaar en hoger)

>Leerkrachten: gratis op vertoon van leraarskaart

>Geleid bezoek: € 90 per groep (van dinsdag t.e.m. zaterdag) en € 105 per groep (zondag en feestdagen) voor een bezoek van 1.30 u (maximaal 20 deelnemers per groep) + toegangsticket tot de Saint-Georgeszaal (zie tarieven hierboven)

>>> Reserveer uw geleid bezoek <<<


Tentoonstelling gefinancierd door het EFRO (Europees Fonds voor regionale ontwikkeling) en Wallonië.