Yann Arthus-Bertrand
LEGACY

De erfenis die we aan onze kinderen nalaten
Een leven als fotograaf-regisseur


Bergen onthaalt twee tentoonstellingen die gewijd zijn aan de internationaal gerenommeerde fotograaf, regisseur en ecoloog Yann Arthus-Bertrand. Als bezeten fotograaf werkt hij al jaren aan dezelfde thema's en herwerkt ze om de onderwerpen uit te diepen en zoveel mogelijk mensen bewust te maken van de milieuproblematiek.

Ontdek in de Saint-Georgeszaal een minder bekende selectie van zijn verschillende werken, van de jaren 1980 tot nu. Van zijn eerste foto's van leeuwen in Kenia en portretten van onbekende mensen in opdracht van de krant l'Express tot de studio's opgezet op landbouwbeurzen in Frankrijk, Argentinië of Groot-Brittannië om de landbouwwereld te verdedigen of het begin van het project "De Aarde vanuit de Hemel", dat een toestand van de planeet in het jaar 2000 voorstelt, is dit een niet te missen uniek parcours.

Op de site van het Belfort, het hoogste punt van onze stad en werelderfgoed van de mensheid, ontdekt u een openluchttentoonstelling van bijna 100 foto's, genomen van het meest symbolische project van de fotograaf: "De Aarde vanuit de Hemel".

Deze twee tentoonstellingen bieden een lezing van de grote veranderingen van de wereld en haar bewoners: mensen, dieren, planten en mineralen, en van wat we gaan doorgeven aan onze kinderen.

Tegelijkertijd worden er ook films vertoond. Sinds 2009 heeft Yann Arthus-Bertrand immers verschillende langspeelfilms gemaakt: Home (over de toestand van de planeet), Human (interviews in 45 landen) en Woman (3000 interviews met vrouwen in 40 landen).

www.yannarthusbertrand.org
 

OPENINGSUREN

Belfort & Saint-Georgeszaal - 04.07.2020 > 25.10.2020

Saint-Georgeszaal (Grand‘Place)
Van dinsdag tot vrijdag van 12.00 tot 18.00 uur. Zaterdag en zondag van 14.00 tot 20.00 uur.

Site van het Belfort (Rampe du Château)
Openluchttentoonstelling - Van dinsdag tot zondag van 10.00 tot 18.00 uur.
 

TARIEVEN GROEPEN

65€/groep (van dinsdag tot zaterdag)
80€/groep (op zondagen, feestdagen en op weekdagen)

==> + Tickets voor de Saint-Georgeszaal (scholen: 2€/persoon - groepen: 4€/pers.)
 

>>> Boek een rondleiding voor groepen <<<