Deze eerste retrospectieve ter ere van de Colombiaanse schilder en beeldhouwer Fernando Botero belicht de volledige carrière van de kunstenaar, gaande van zijn (bij het brede publiek onbekende) jeugdig onderzoek tot zijn iconische werken op latere leeftijd, waaronder de doeken die onlangs voor de eerste maal werden tentoongesteld.

De tentoonstelling 'Fernando Botero, au-delà des formes' (Fernando Botero, voorbij de vormen) verzamelt belangrijke werken van prestigieuze musea, waaronder historische schilderijen die het Europese publiek zelden te zien kreeg, alsook doeken, tekeningen en beeldhouwwerken uit internationale privécollecties. De bezoeker komt terecht in het rijke universum van Botero, die zich laat inspireren door de precolombiaanse kunst en door de populaire iconografie, maar ook door Mexicaanse muurschilders en de Italiaanse renaissance.
Centraal in de tentoonstelling toont een vijftiental werken uit onbekende BAM-collecties de belangrijkste inspiratiebronnen van de Colombiaanse kunstenaar, en dit rond verschillende thema's: stillevens, naakten, genretaferelen, ... Op de Grand-Place van Bergen kan de bezoeker dankzij een monumentaal beeldhouwwerk nog nagenieten van de tentoonstelling.
 
Met deze tentoonstelling van internationale allure vervolgt het BAM zijn missie waarbij het dieper ingaat op de werken van de grote 20ste-eeuwse kunstenaars, van Keith Haring (2010) tot Niki de Saint Phalle (2018-2019), over Andy Warhol (2013-2014), David LaChapelle (2017) en onlangs Roy Lichtenstein (2020-2021).
 
  • Wanneer? Van 09/10/21 tot 30/01/22
  • Waar ? BAM (Rue Neuve 8, 7000 Mons)
  • Tarieven : 65 € (van dinsdag tot zaterdag) / 80 € (zondag, avond, feestdagen) voor 1u30 rondleiding + toegangskaarten (6 € groepstarief / 2 € schooltarief)

VUL ONS FORMULIER IN EN BOEK VOORAF UW BEGELEIDE GROEPSRONDLEIDING:

Inschrijvingsformulier voor rondleidingen met een gids

Fernando Botero, voorbij de vormen

Zie ook in het BAM (Salle des Piliers) :