U zult er niks tekort komen, sterker nog: dankzij de uitgebreide bierkaart van de Brasse-Temps, vol met de allerbeste bieren en uitstekende gerechten, zult u ongetwijfeld nog eens willen terugkeren!
 
's Middags, 's avonds, maar ook tijdens de dag kunt u er terecht, dus zowel voor als na de film. Want wat is er nu beter dan om na de film even na te genieten met een goed glas of een heerlijk gerecht? De Brasse-Temps ligt op een supergezellige plek, vlak naast het Imagix-complex in Mons, vlakbij de snelweg en tegenover een enorme parking. Misschien bent u er zelfs al eens langsgereden! Behoefte aan goede redenen om er eens binnen te stappen?
 

Bier, hét paradepaardje van de Brasse-Temps

Brasse-Temps is opgericht door de brouwerij Dubuisson, de oudste brouwerij van Wallonië (sinds 1769, ondertussen reeds de 8ste generatie!) en de producent van het bekende Bush-bier (amber, blond en Pêche Mel Bush). Twijfel niet om eens langs te gaan om een paar van de allerbeste bieren te proeven! De bieren zijn vrij van additieven en zijn het resultaat van traditie en technologie. Het moederhuis Dubuisson stuurt trouwens regelmatig een brouwer-technicus naar de Brasse-Temps om het brouw- en productieproces te controleren.


 

Bent u gefascineerd door de kunst van het bierbrouwen? Vraag een geleide tocht aan om de geheimen van de productie te achterhalen. Zoals u ziet, is de Brasse-Temps veel meer dan een taverne, en is het een artisanale brasserie waar u bier kunt drinken dat rechtstreeks uit de lagertanks komt (4 x 1.000 liter).
Om enkele bieren te noemen: de originele “Bush”-bieren, zoals de Ambrasse-temps, het witbier van Sint-Waltrudis (Blanche de Sainte-Waudru), het kersenbier Brasse-Temps des cerises, het citroenbier Brasse-Temps citron en de bekende Cuvée des Trolls. Een behoorlijk ruime keuzen voor een brasserie! Een uitzonderlijke plek dus, zeker als u weet dat deze bieren nergens anders verkocht worden! U vindt er ook de eerder vernoemde Dubuisson-bieren alsook de zogenaamde “rafales” (plank met vier verschillende bieren) en andere typische bieren. De rest moet u maar zelf ontdekken!
 

Het restaurant

Bij de Brasse-Temps is aan alles gedacht! Al deze bieren (met zo'n keuze wordt het moeilijk om het bij eentje te houden) vragen natuurlijk om een maaltijd. Daarvoor werkt de brasserie samen met de Moresto-groep uit Moeskroen, een uitstekende traiteur die zijn strepen al ruim verdiend heeft. U kunt kiezen uit een reeks heerlijke en streng geselecteerde gerechten. Alle maaltijden dienen natuurlijk vooral ter begeleiding bij de bieren van de brasserie.

Een aangename ontmoetingsplek

Het mag duidelijk zijn dat de Brasse-Temps de ideale plek vormt om met het gezin, vrienden of zelfs collega's of zakenrelaties heen te gaan. Zo beschikt de brasserie ook over een volledig uitgeruste vergaderzaal met wifi, projector voor pc's, flipcharts enz. indien u dat wenst, bieden we ook formules op maat. Met zijn tienen of met zijn vijftigen, u bent altijd meer dan welkom in de Brasse-Temps en zult er genieten van een gezellig en comfortabel moment.

Praktische info

  • Dagelijks geopend van 11 tot 24 uur
  • Gerechten worden opgediend tussen 11u30 en 14u30 en tussen 18u en 22u30
  • Tijdens het weekend en feestdagen is de keuken doorlopend open
  • Grote parking vlakbij

Contact

Avenue des Bassins, 1
7000 Mons, België
Tel. : +32 (0)65/84.94.14