Het Domein van de Chant d'Éole ontstond pas in 2010. Filip Remue is een Belgische wijnteler die sinds ruim 25 jaar in de Champagnestreek woont en er aan het hoofd staat van Maison Remue-Gaspard. Hij wilde zijn vakkennis graag overbrengen naar zijn geboorteland. Daarop besloot hij om in zee te gaan met Ewbank, een grote familie van eigenaars van landbouwgebied in de streek van Mons.

Zijn inschatting bleek een schot in de roos. Het stuk land strekt zich uit tussen Harveng en Quévy aan de zuidrand van Mons. Dankzij de volledig zuidelijke richting en een kalkrijke bodem met ideale drainage- en irrigatiekenmerken, vormt het de perfecte grond voor druivenkweek. Filip Remue koos voor wijnstokken van traditionele wijnsoorten (86.000 stuks!): Chardonnay (97%), Pinot noir (2%) en Pinot blanc (1%). Ook dit bleek een uitstekende keuze te zijn!

In 2013 vonden de eerste wijnplukken plaats, waarna twee jaar later, in 2015, de wijn van het Domein van Chant d'Éole zijn trotse en gesmaakte intrede maakte op de markt van de kwaliteitsschuimwijnen.

Over kwaliteit gesproken...

Het vormt de essentie van de volledige teelt, waar niets aan het toeval wordt overgelaten. Waarvan getuige de ligging van het Domein zoals hierboven beschreven. Maar zelfs de aanwezigheid van het windmolenpark van Quévy. De molens zorgen niet alleen voor een toeziend oog, maar zorgen ook voor een constante zachte bries op de grond, die de vrieskou wegjaagt. Deze windmolens dienden ook als inspiratie voor de naam van het domein (parc éolien = windmolenpark). Het gebruik van het allerbeste materiaal in combinatie met de allerbeste technieken resulteert in een absolute kwaliteitswijn. Kers (of druif) op de taart is een tweede gisting in de fles en een 15 maanden durende kelderrijping, wat de schuimwijn een ultieme verfijning biedt.

Jaarlijks worden ongeveer 100.000 flessen gebotteld. Geniet met mate uiteraard...