Zodra u het museum binnenstapt, komt u terecht in een andere wereld. Eerste halte: de savanne! Hier kunt u heldhaftig naast een zebra of een blauwe gnoe poseren. De borden geven meer uitleg over de verschillende soorten savannes, hoe ze ontstonden en welke dieren er leven.
 
Voor de kinderen is het geweldig om alles zelf te kunnen zien en voelen, zeker bij de soms indrukwekkende groottes. De meest indrukwekkende vogel is zonder enige twijfel de andescondor! Hij heeft een spanwijdte van maar liefst 3,20m en leeft op een hoogte van 3.000 tot 5.000 meter en kan bijna 50 jaar oud worden. Indrukwekkende cijfers! Helaas is de condor met uitsterven bedreigd. Bij de vissen is de hoofdrol weggelegd voor de steur! 45kg voor een beest van 2,10m lang! Dit exemplaar werd in 1873 gevist in de Haine in Saint-Ghislain. Verder spreken zeker ook het kaakbeen van de walvis tot de verbeelding, of een albinomakaak uit de Filipijnen. Je weet niet waar eerst gekeken!
 

Vergeet de “Reus Constantin” niet
 

Het is nog lang niet gedaan! Een van de knapste stukken is waarschijnlijk het volledige skelet van deze reus. “Dat kan niet, die is niet echt!”, roepen de kinderen. En toch... Julius Koch heette hij. 2,58m groot en 165kg zwaar. Al lijkt hij vrij klein tussen al die enorme beesten...

En wat nog meer?

U kunt ook nog naar de verdieping! Hier kunnen uw kinderen via schaalmodellen en borden met uitleg meer leren over de ontginning van vuursteen in de vuursteenmijnen van Spiennes tijdens het neolithicum.

En dat is nog niet alles! Elk jaar biedt het museum onderdak aan een aantal thematische tentoonstellingen. Op de website van het museum vindt u de volledige kalender. Voor groepen en scholen kunnen gratis geleide bezoeken georganiseerd worden voor kinderen. Snel reserveren is de boodschap!

Praktische info

  • Open van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur, alsook de eerste zondag van de maand doorlopend van 10.00 tot 18.00 uur
  • Gratis inkom

Contact :

Muséum Régional des Sciences Naturelles
Rue des Gaillers, 7
7000 Mons, België
Tel. : +32 (0)65/40.11.40
Mail : bertrand.pasture@spw.wallonie.be

Toegankelijk voor eigenaars van de Mons card!