Wie zijn die greeters dan wel? Greeters zijn Bergenaren die hun liefde voor de stad maar wat graag willen delen met toeristen. Het zijn vrijwilligers, dus geen professionele gidsen, en ze vertellen de geschiedenis van bepaalde plekken, persoonlijke ervaringen, anekdotes en andere leuke weetjes.

Ontmoet de greeters van Mons

De Doudou-stad telt maar liefst een zestigtal greeters. Ze hebben allemaal een andere achtergrond maar delen hun passie voor de stad en de regio. Hun doel? U mee op pad nemen in Mons, soms u zelfs het hele gebied van het Maison du Tourisme laten ontdekken door u onder te dompelen in de plaatselijke wereld en geschiedenis en u zo een onvergetelijke herinnering te bezorgen.

Nicole is zelf greeter in Namen en leerde Mons kennen dankzij gedichten en liedjes die haar Bergense collega's haar vertelden. De wandeling werd opgeluisterd met verhalen van Verlaine en Victor Hugo, terwijl de legendes van Sint-Joris en Waltrudis op het deuntje van Doudou werden voorgelezen... Nicole was laaiend enthousiast over de levendige manier waarop ze Mons had leren kennen en bleek er zelfs haar hart verloren te hebben.
 

Praktisch?

De greeters van Mons staan het hele jaar door paraat, zowel voor individuele bezoeken als voor groepen (maximum zes personen). Ze werken gratis en zijn na reservatie elke dag beschikbaar, in functie van de voorkeur van de bezoeker en hun eigen beschikbaarheid. Spreekt u zelf niet zo goed Frans? Geen enkel probleem! U kunt deze rondleiding in verschillende talen volgen: Frans, Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Italiaans, Russisch en Indonesisch.

Plannen om binnenkort naar Mons af te zakken? Twijfel zeker niet om eens aan de greeters te denken!

Contact

VisitMons
Grand-Place, 27
7000 Mons, België
Tel. : +32 (0)65/33.55.80
info.tourisme@ville.mons.be