img-name-mising

Tentoonstelling 'Joan Miró. De essentie van voorbije en aanwezige dingen. Gecombineerd ticket met MACS aan het MACS

Tentoonstelling in Mons
17 Tarief
 • Combineer een bezoek aan de tentoonstelling over Joan Miró met een bezoek aan de site van het MACS voor een tarief van € 17/persoon.
  De geheimzinnige en onverklaarbare wereld van de schilder, beeldhouwer, graveur en keramist Joan Miró strijkt neer in het BAM! 
  Van zijn academische opleiding langs zijn eerste fauvistische landschappen en stillevens tot de invloed van het primitivisme, de romaanse kunst en de Japanse kalligrafie toont de tentoonstelling 'Joan Miró. De essentie van voorbij en...

  Combineer een bezoek aan de tentoonstelling over Joan Miró met een bezoek aan de site van het MACS voor een tarief van € 17/persoon.
  De geheimzinnige en onverklaarbare wereld van de schilder, beeldhouwer, graveur en keramist Joan Miró strijkt neer in het BAM! 
  Van zijn academische opleiding langs zijn eerste fauvistische landschappen en stillevens tot de invloed van het primitivisme, de romaanse kunst en de Japanse kalligrafie toont de tentoonstelling 'Joan Miró. De essentie van voorbij en aanwezige dingen' de hele carrière van de Catalaanse kunstenaar.   
  Achter de bedrieglijke onschuld van een kinderlijke, naïeve stijl gaat een nauwgezet onderzoek schuil. In zijn schilderijen vol symbolen en metaforen verwerkt Miró een 'onderliggende magie' die bruist van energie.    
  Er worden een honderdtal originele werken voorgesteld (schilderijen, gouaches, tekeningen, keramiek, beeldhouwwerken, persoonlijke voorwerpen, enz.), afkomstig uit prestigieuze internationale openbare en particuliere collecties, waaronder de Fundació Pilar i Joan Miró (Palma de Mallorca), de Fundació Joan Miró (Barcelona), het Musée National Picasso-Paris en de Fondation Maeght.   
  De tentoonstelling is opgebouwd uit een parcours met interactieve en onderdompelende elementen, zodat de bezoekers beter kunnen begrijpen hoe Miró zijn creatieve proces benaderde.  
  De tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door het EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) en het Waals Gewest.

  De Grand-Hornu is een pareltje van het 19e-eeuwse Europese industriële erfgoed en is sinds juli 2012 erkend als UNESCO-werelderfgoed van de Mensheid. Dit paradepaardje van het industriële erfgoed is sinds 1989 in handen van de provincie Henegouwen. Het is vandaag een van de belangrijkste vitrines van eigentijdse creatie in België. De teams van het MACS en het CID promoten niet alleen de architecturale rijkdom van deze zeer bijzondere plaats, maar richten hun activiteiten ook op hedendaagse creatie, met uitmuntende internationale tentoonstellingen rond hedendaagse kunst en design. Rondleidingen na reservering en verhuur van audiogidsen. Gratis op de eerste zondag van de maand en de eerste woensdag van de maand voor scholen

  Informatie
  MACS
  Rue Sainte-Louise 82
  7301 Boussu
  +3265652121
   

Reserveren
Reserveren
 • Tarieven
 • Volwassene
  17 €
Uurroosters
 • Vanaf 8 oktober 2022
  tot 8 januari 2023
 • Dinsdag
  10:00 - 18:00
 • Woensdag
  10:00 - 18:00
 • Donderdag
  10:00 - 18:00
 • Vrijdag
  10:00 - 18:00
 • Zaterdag
  10:00 - 18:00
 • Zondag
  10:00 - 18:00