TACTUS©-Jean-François-Berhin.jpg

Tactus

Mons 2015 ,  Muziek ,  Muziek ,  Klassieke muziek ,  Moderne muziek ,  Variété ,  Volksmuziek ,  Gewijde muziek in Mons
 • Bergenaar Orlandus Lassus, de stoutmoedigste polyfonist van de Renaissance, die het aandurfde om werelds en sacraal op een virtuoze manier te vermengen, blijft ook vier eeuwen na zijn dood een bron van inspiratie. Het tweejaarlijkse internationale concours [‘tactus] laat jonge componisten uit binnen- en buitenland een stuk schrijven op basis van een motet van de Prins der Musici, met name het 6-stemmige motet “Musica, Dei donum optimi”, uit de Cantiones sacrae sex vocum (Graz, Widmanstad,...
  Bergenaar Orlandus Lassus, de stoutmoedigste polyfonist van de Renaissance, die het aandurfde om werelds en sacraal op een virtuoze manier te vermengen, blijft ook vier eeuwen na zijn dood een bron van inspiratie. Het tweejaarlijkse internationale concours [‘tactus] laat jonge componisten uit binnen- en buitenland een stuk schrijven op basis van een motet van de Prins der Musici, met name het 6-stemmige motet “Musica, Dei donum optimi”, uit de Cantiones sacrae sex vocum (Graz, Widmanstad, 1594).
  De vijf kamermuzieklaureaten verblijven vanaf 24 november 2015 bij gastgezinnen in Bergen, om samen met het ensemble Musiques Nouvelles onder leiding van Jean-Paul Dessy in Arsonic te repeteren voor het premièreconcert van 27 november. Deze editie van [‘tactus] vormt de bekroning van een samenwerking tussen Flagey en Mons 2015.
  Coproductie: Le Manège.Mons/Musiques Nouvelles - Flagey - [‘tactus] - Stichting Mons 2015.
Reserveren
Reserveren
 • Tarieven
 • Tarief
  11 €