Signo_Alexis Choplain.jpg

Nacht van de digitale kunsten - Signo_

in Mons

 • ALEXIS CHOPLAIN
   
  ANCIENS ABATTOIRS (Voormalig Slachthuis)
   
  DIGITALE INSTALLATIE

   
  SIGNO_ behoort tot het universum der machines. De installatie ontstond uit een reeks DIY-experimenten (Do It Yourself) met als doel om een optisch fenomeen te beheersen. Ze dwingt een waterstraal om over te gaan in een kinetische en vibrerende toestand. Deze uiterlijk minimalistische en industriële installatie veroorzaakt een driedimensionale waterchoreografie die zich aanpast aan de variaties van een...

  ALEXIS CHOPLAIN
   
  ANCIENS ABATTOIRS (Voormalig Slachthuis)
   
  DIGITALE INSTALLATIE

   
  SIGNO_ behoort tot het universum der machines. De installatie ontstond uit een reeks DIY-experimenten (Do It Yourself) met als doel om een optisch fenomeen te beheersen. Ze dwingt een waterstraal om over te gaan in een kinetische en vibrerende toestand. Deze uiterlijk minimalistische en industriële installatie veroorzaakt een driedimensionale waterchoreografie die zich aanpast aan de variaties van een geluidscompositie. Binnen de gecreëerde kunstmatige wereld fungeert SINGO_ als 'openbaarder' en belicht het de magie die schuilgaat achter de wetten en de fenomenen van de fysieke wereld. De installatie is geïnspireerd op het cybernetische universum en wendt de wetten van de fysica aan om de perceptie van de bezoeker te stimuleren via een aan hypnose grenzende psychofysiologische toestand. 

  ALEXIS CHOPLAIN
   
  Alexis Choplain is een multidisciplinair kunstenaar. Hij studeerde in 2017 af aan de Bergense hogeschool voor kunst ARTS2 en doet ervaring op tijdens zijn internationale opleiding. Na zijn studie architectuur in Marseille krijgt hij als autodidactisch muzikant interesse voor het gegeven van digitale ontwikkeling. Hij is gevoelig voor de Do It Yourself-methodes, open source en sharing en start een leer- en experimenteerproces om zo machines te ontwikkelen die als bron dienen voor zijn artistieke projecten.
   
   
  Een productie van vzw atom[e], coproductie Franstalige Gemeenschap, vzw Transcultures, met de steun van iMal
   

Reserveren
Reserveren
Uurroosters

Uurroosters

 • De 20 november 2021