© inconnu.jpeg

Nacht van de digitale kunsten - Mechanica met rede

in Mons

 • YANNICK JACQUET
   
  DIGITALE INSTALLATIE

  Met ruim 60 tijdelijke creaties over de hele wereld hanteert Mécaniques Discursives een unieke en gewaagde aanpak met praktijken die zo weinig met elkaar te maken hebben en tegelijk zo complementair blijken te zijn: houtgravure en digitale ontwikkeling. Door de oudste beeldreproductiemethode te combineren met de meest moderne technologieën creëert Mécaniques Discursives een 'wachttijd' tussen twee tijdperken, die van Gutenberg en die van de Big Data....

  YANNICK JACQUET
   
  DIGITALE INSTALLATIE

  Met ruim 60 tijdelijke creaties over de hele wereld hanteert Mécaniques Discursives een unieke en gewaagde aanpak met praktijken die zo weinig met elkaar te maken hebben en tegelijk zo complementair blijken te zijn: houtgravure en digitale ontwikkeling. Door de oudste beeldreproductiemethode te combineren met de meest moderne technologieën creëert Mécaniques Discursives een 'wachttijd' tussen twee tijdperken, die van Gutenberg en die van de Big Data. Deze creaties vertrekken van het principe van de kettingreactie en tonen dromerige en poëtische machinerieën, die soms ernstig en soms vrolijk zijn en zich op de muren ontwikkelen als een exquis lijk.
   
  YANNICK JACQUET
   
  Yannick Jacquet werd in 1980 geboren in Genève en woont en werkt in Brussel. Als video- en beeldend kunstenaar was zijn werk te zien in het kader van hedendaagse kunstevenementen en in musea en galerijen in Parijs, Moskou, Tokyo, Brussel, Montreal en Taiwan. Hij ontving de Tech Award van de Design Week van Milaan en ook de Collector's price op de Slick Art fair van Brussel. Hij is een van de oprichters van het Antivj-label. Zijn realisaties, meestal in situ, zijn sterk beïnvloed door architecturale kwesties. Hij werkt regelmatig samen met tal van artiesten, in het bijzonder met artiesten van het Anti VJ-label, waarvan hij mede-oprichter is.

Reserveren
Reserveren
Uurroosters

Uurroosters

 • De 20 november 2021