Affiche MONS 2022.jpg

Belgian Defence International Tattoo 2022

Festival in Mons
Gratis
 • Voor de 1ste maal in haar geschiedenis organiseert de Belgische defensie een internationale militaire taptoe van dinsdag 31 mei tot en met zaterdag 4 juni in 5 Belgische steden: MONS, NAMUR, SINT-TRUIDEN, BRUGGE & BRUSSEL. Deze taptoe was oorspronkelijk gepland in mei 2020, n.a.v. de herdenking van 75 jaar bevrijding van België. Eindelijk, na 2 jaar uitstel vanwege COVID-19, kunnen we u dit fantastische evenement aanbieden.

  Met deze taptoe wil Defensie beklemtonen dat ‘samenwerking’ een van...

  Voor de 1ste maal in haar geschiedenis organiseert de Belgische defensie een internationale militaire taptoe van dinsdag 31 mei tot en met zaterdag 4 juni in 5 Belgische steden: MONS, NAMUR, SINT-TRUIDEN, BRUGGE & BRUSSEL. Deze taptoe was oorspronkelijk gepland in mei 2020, n.a.v. de herdenking van 75 jaar bevrijding van België. Eindelijk, na 2 jaar uitstel vanwege COVID-19, kunnen we u dit fantastische evenement aanbieden.

  Met deze taptoe wil Defensie beklemtonen dat ‘samenwerking’ een van de belangrijkste basispijlers is van de organisatie, zowel nationaal als internationaal. Bovendien wil Defensie een actieve partner zijn IN en VAN de maatschappij. Daarom is deze show een unieke co-productie tussen Defensie en de 5 deelnemende steden.
  Het belang van internationale samenwerking wordt beklemtoond door de deelname van 3 buitenlandse militaire muziekkapellen.  Maar liefst 150 professionele muzikanten brengen een wervelende muzikale show, versterkt met videobeelden en lichtshow, telkens in openlucht op een historische locatie.

  Deelnemende militaire muziekkapellen:

  >> Le Bagad de Lann-Bihoué (Frankrijk)
  >> The Representative Central Band of the Polish Armed Forces (Polen)
  >> The 2D Marine Division Band (USA)
  >> The Royal Band of the Belgian Navy (België)


  Het thema De waarde van Vrijheid vormt de rode draad in deze show. Het hoeft geen verdere uitleg dat dit thema in de huidige internationale context brandend actueel is. We zijn ervan overtuigd dat de kracht van de muziek iedereen zal beroeren en nog meer zal overtuigen om stil te staan bij de waarde van vrede en vrijheid.


  MONS - Belgian Defence International Tattoo 2022
  31 Mai 2022 - 20h30

  Horaire


  >> 19h45  Ouverture des tribunes, accessibles via la plaine de parade
  >> 20h30  Vidéos
  >> 20h55  Début du show
  >> 23h00  Fin prévue

Reserveren
Reserveren
Diensten
 • Toegankelijkheid
  • Beperkte mobiliteit
 • Tarieven
 • Kosteloos
Uurroosters
Uurroosters
 • De 31 mei 2022 van 20:30 tot 23:00