Wat is dat eigenlijk, een triporteur?

Een triporteur is een driewieler met de bestuurder vooraan en maximum drie personen op een bankje achter de bestuurder. Eigenlijk dus de grote broer van de Vespa en de tweelingbroer van de Aziatische tuktuk. Net zoals u Venetië in een gondola kunt bezoeken, kunt u dankzij de triporteur ook alle steegjes en hoekjes van Mons ontdekken en zo deze charmante stad beter leren kennen op een aangename en originele manier.

Een indrukwekkende keuze aan rondritten

De TrioBalade is de eerste en enige toeristische triporteur van Wallonië. Het is een uitermate comfortabele manier om de stad te leren kennen en laat toe om de stad te ontdekken volgens uw eigen voorkeur! Ter illustratie vindt u hier enkele ideeën voor leuke rondritjes, de ene nog unieker dan de andere! Kies zelf of u voor een culturele ontdekking gaat dan wel voor pure ontspanning (af en toe kan het geen kwaad om zich eens volledig te laten gaan).

 • De “balade essentielle”: midden in het centrum van Mons ontdekt u de belangrijkste plekken en monumenten (Grand-Place, Stadhuis, Jardin du Mayeur, Belfort, Sint-Waltrudis Kapittelkerk, Artothèque enz.). Ongetwijfeld een verrijkende ervaring!
 •  De “balade touristique”: dé manier om de mooiste plekken van de Doudou-stad te bezoeken. Rij in het spoor van de Draak voorbij de verschillende plekken van de Ducasse, inclusief de gerenoveerde wijken, fonteinen, pleintjes en ... anekdotes! Een overvolle rondrit!
 • De “balade culturelle”: als eerbetoon aan Mons, Culturele hoofdstad van Europa. Deze combineert alle vormen van cultuur, waarbij geschiedenis, architectuur, economie, innovatie en andere hun verhaal kunnen vertellen. Een afwisselende en leerrijke ervaring!
 • De “escapade verte” (of rit door de natuur) neemt u mee naar een ander en persoonlijker decor, ver weg van het stadcentrum (Saint-Symphorien, Hyon, Havré, enz.). Een ontspannende rit die u even laat ontsnappen aan het jachtige leven.
 • De “balade gourmande”: als fijnproever en liefhebber van streekproducten moet u zeker deze tocht overwegen. In functie van het seizoen houdt u halte bij verschillende lokale gastronomische experts die u enkele smaken laten proeven. Zoet of hartig, kies zelf uit de lijst met geselecteerde partners. Een smaakvolle break!
 • De “balade Mons et Mômes”: deze prikkelt niet één zintuig, maar liefst alle vijf! Neem uw (klein)kinderen mee voor een rondrit vol verrassingen. Deze omvat volgende zaken: spelenderwijs naar personages en denkbeeldige dieren kijken (zicht), het aapje van Mons dat u kunt strelen en de fontein van de Ropieur (tast), smaakvolle halte met regionale proeverijen (smaak) en vervolgens richting Sint-Waltrudis Kapittelkerk op Bergense deuntjes (gehoor), waar u kennismaakt met wierooklucht (reuk). Deze rondrit stelt al uw zintuigen op scherp!
 • “Mons by night”: klaar om het nachtleven van Mons in te duiken? Hier kiest u zelf welk type rondrit u zou willen doen. Het is de bedoeling om tussen 20.00 en 22.00 uur door Mons te rijden en de drukte en het verkeer van overdag achter zich te laten. Geniet van de mysterieuze sfeer van de avondverlichting om de stad op een andere manier te leren kennen. Een uiterst pittoreske rondrit!
 • De “balade vintage”: keer terug naar de tijd van de “Dolce vita”, langs de Look & Vintage-winkels, de View Masters, Polaroïd enz. Een rondrit vol verrassingen!
 • De “balade de star”: laat uzelf op beeld vastleggen door Doudou Photo, een professionele fotograaf, en dit binnen het unieke en originele kader van de TrioBalade. Wie wil, kan ook een heuse fotoshoot laten maken in de studio van de fotograaf. De foto's vormen een uniek aandenken aan de stad!
 • De “balade romantique”: verras je geliefde met een romantische rondrit, vol met poëzie. U passeert langs charmante pleintjes en parken en houdt onderweg regelmatig halt voor mooie foto's. Daarbovenop krijgt u ook nog bubbels en Belgische chocolade. De ideale manier om je geliefde te verleiden.
 • De “balade mariage” voor getrouwde koppels. De triporteur wordt voor deze unieke gelegenheid in een speciaal kleedje gestoken! Reclame wordt verwijderd en maakt plaats voor het thema van uw eigen bruiloft. Hou er wel rekening mee dat verplaatsingen beperkt zijn tot 10km rond het stadscentrum. Voor wie nog in volle voorbereiding is van de bruiloft, geven we ook nog mee dat de triporteur ook gebruikt kan worden voor vrijgezellenfeesten. U zult deze dag sowieso nooit meer vergeten!
 • De “feestrit” of “tuk-tuk”: elke gelegenheid is goed voor een feestje. Verjaardag, vader- of moederdag, een verrassing: een originele cadeautip komt altijd van pas. Met de TrioBalade bent u zeker van een dag vol plezier en verrassingen met vrienden of familie! Bij deze rondrit staan er geen specifieke bezoeken op het programma, maar beleeft u gewoon een supertoffe en individuele dag samen met uw naasten. Laat u rondrijden door de typische straatjes van Mons terwijl u zelf kunt kletsen en naar anekdotes luisteren, aan projecten kunt werken en kunt genieten van een welverdiende verfrissing. Plezier verzekerd tijdens deze originele rondrit!
 • De “balade expresso”: u wilt naar de bioscoop of een hapje gaan eten maar zoekt een origineel vervoersmiddel? Zoek niet verder! De TrioBalade brengt u naar de bioscoop, het restaurant of eender welke bestemming en haalt jullie ook weer op. De ideale manier om iemand te verrassen!
De TrioBalade is een uniek vervoermiddel voor elke gelegenheid en voor elke leeftijd!

Een unieke gids voor een originele activiteit

Ludovic Agneessens is de persoon achter het TrioBalade-concept. Zelf is hij onderwijzer in het hoger onderwijs, maar hij was gefascineerd door de triporteur, heeft een grote liefde voor de stad Mons en was op zoek naar een activiteit naast zijn bestaande baan. Daarom volgde hij in 2012 een opleiding als stadsgids bij de Guides Officiels de la Ville de Mons om zijn reeds aanwezige kennis van de stad bij te schaven. Na een jaar werd de TrioBalade uitgeroepen tot “Coup de cœur” tijdens de MERCURE-prijs (prijs voor ondernemerschap en innovatie van Bergense handelaars). Wilt u zelf meer te weten komen over Mons en haar verschillende aspecten? Ludovic zal met plezier al uw vragen beantwoorden. Ook als u op zoek bent naar ontspanning, bent u bij hem aan het juiste adres. U bent zeker van een originele en leuke rondrit, doorspekt met anekdotes die u achteraf met plezier met anderen zult delen (of misschien juist liever voor uzelf houden)!

Praktische info

 • De TrioBalade kan elke dag van de week gereserveerd worden tussen 10.00 en 20.00 uur
 • Vast uurtarief, ongeacht het aantal personen (1, 2 of 3)
 • De rondritten gebeuren in het Frans, Nederlands of Engels
 • Ze kunnen ook geschonken worden als cadeau

Contact

visitMons
Grand-Place, 27
7000 Mons, België
Tel. : +32 (0)490/11.13.33
Mail. : triobalade@gmail.com