Een blik op de kaart van deze café-bar is genoeg om uw smaakpapillen te doen verlangen! Sommige zaken op de kaart zult u snel leren kennen, andere variëren volgens het seizoen. De kans dat geen enkel bier op de kaart u zal verrassen, is zo goed als onbestaande. Bier is een waar heiligdom in onze contreien, wat ook blijkt uit het aantal mensen dat er hun tijd en zelfs leven aan wijdt. Voor sommigen is bier een echte roeping geworden! Zo ook voor Sébastien Deseveaux...

Een ambachtelijke en originele brasserie

Als u in Boussu of omstreken bent, aarzel dan zeker niet om even binnen te springen in de brasserie Deseveaux. Midden in de vallei van de Hanneton ontdekt u een 200 jaar oude familieboerderij waar Sébastien Deseveaux op ambachtelijke wijze zijn eigen bieren en die van anderen brouwt. U kunt er het hele gebouw en de installaties bezichtigen alsook de kneepjes van het vak leren kennen of zelfs de producten van het winkeltje proeven. Had u al eens gehoord van de Sarazen en de Saison Avena? Nee? Hoog tijd om ze (nog eens) te proeven!
 
De eerste is een blond bier met boekweit, de tweede een verfrissend blond bier. Overtuigd van het smaakvolle en fruitige karakter van een van deze twee bieren? Twijfel dan niet om ze ter plaatse te kopen zodat u er achteraf in gezelschap opnieuw van kunt genieten. U maakt wel best eerst een afspraak met de brasserie om te laten weten wanneer u de brouwerij wilt bezoeken.

De kernwoorden: respect voor traditie, origineel en uniek

Ongetwijfeld de beste omschrijving voor de brasserie Deseveaux, toch? Onze bieren met hoge gisting worden gebrouwen op basis van natuurlijke ingrediënten, met respect voor de pure traditie van artisanale bieren. Origineel omdat er oud tarwe en graan gebruikt wordt voor deze bieren, zoals haver en boekweit, waarmee het bier zich onderscheidt van andere soorten. Deze ingrediënten staan garant voor het originele karakter en de rijke smaak en garanderen een duurzaam productieproces. Uniek ten slotte omdat het gebruikte water rechtstreeks afkomstig is uit een bron in de Hanneton-vallei.
 

Contact

Rue d’Hanneton, 8
7300 Boussu, België
Tel. : +32 (0)65/69.12.42
Mail : info@brasserie-deseveaux.be