Een concept voor jong en oud. Jeugdherinneringen dankzij kinderverhaaltjes, strips, tv-series... Hoelang is het geleden dat u nog in een boerderij bent geweest?
 
Natuur staat hier centraal! De dieren worden gevoed met zelf gekweekt voedsel en eigen granen, terwijl de melk gebruikt wordt voor de bereiding van allerlei producten.

Een dag vol verrassingen voor het hele gezin

Bij aankomst krijgt u een rondleiding door het gebouw en toont men de apparatuur. Zo leert u de werking kennen en krijgt u een beter zicht op het boerenleven.

Nadien ontmoet u de koeien, die gekweekt worden voor de melkproductie. Het meest unieke is echter dat de dieren volledig geautomatiseerd gemolken worden. En speciaal voor u is er nog een extraatje! U kunt er de melkproducten van deze koeien proeven en zelfs kopen: boter, verse room, ijsjes en ijstaarten, yoghurt, kaas enz. Zonder alle andere lokale producten te vergeten zoals aardappelen, eieren en - houd u vast: chocoladepasta! Een echte aanrader!
 
Bovendien kunt u samen met uw kinderen bij de dieren gaan en kunt u ze voeden! Het stopt bovendien niet bij de koeien! Ook tal van andere dieren lopen rond op deze kinderboerderij: kippen, geiten, pony's, ezels, een trekpaard, muilezel, konijnen enz. Wacht maar tot u de ogen van uw kinderen ziet schitteren!

Het pedagogische aspect van de ferme Fosselard

Tijdens de schoolvakanties worden er stages georganiseerd voor kinderen tussen 3 en 12 jaar (één dag of gedurende een hele week). Naast het klassieke bezoek aan de boerderij en het verzorgen van de dieren, maakt uw kroost ook kennis met het platteland en het boerenleven, leren ze er in de tuin werken en maken ze een eigen moestuintje. Tijdens culinaire workshops zullen ze hun handen uit de mouwen steken bij de bereiding van melkproducten. Als er tijd over is, kunt u eventueel nog een ponyritje maken. Aan het einde van de dag tonen uw kinderen u trots hun handwerkjes rond het thema van de natuur en van het seizoen. Indien u uw kinderen niet onmiddellijk kunt komen halen, kunt u gebruikmaken van de opvang.

De kinderboerderij kan ook door schoolgroepen of andere groepen bezocht worden.

Contact

Ferme Fosselard
Chaussée Brunehaut, 60
7041 Givry, België
Tel. : +32 (0)65/58.68.06
Mail : fermefosselard@hotmail.com