Ik weet dat nieuwsgierigheid geen deugd is, maarik kon niet weerstaan aan het plezier om het nieuwe toerismebureau binnen te stappen ter verkenning. Ik was aangenaam verrast!

Een plaats waar u alles kunt reserveren

Dit nieuwe bureau aan de Grand-Place op de hoek met de rue d'Enghien is een ode aan onze streek! In het midden is er een ticketruimte waar je op één centrale plaats kan reserveren voor alle voorstellingen van de Manège, de tentoonstellingen van de museumgroep, de grote evenementen van Mons 2015 of een bezoek met gids van de stad. De displaymuur voor nuttige en interessante plaatsen in de stad is geweldig. Er is zoveel te doen in Mons! Ik moet hier terugkeren met mijn man en kinderen om enkele weekends te plannen.
 


 

Spelenderwijs dingen ontdekken

Twee jongetjes spelen op een touchscreen terwijl ik rondslenter in de splinternieuwe ruimten. Ik ga wat dichterbij staan en zie een glimlach tot aan hun oren op hun gezichtjes ...  Ze proberen om de schrijn van de Heilige Waltrudis voorzichtig neer te laten op de Car d'Or. Het is een geweldig idee om kinderen van jongs af aan bekend te maken met onze geschiedenis. Borden met uitleg over het belfort, Spiennes, de doudou, het Mundaneum, Le Grand-Hornu, het Pass of het Mons Memorial Museum bewijzen eens te meer dat Mons heel wat te bieden heeft. Onze hoofdstad heeft een tijdlang een strategische rol gespeeld in de geschiedenis van de Lage Landen. We mogen er trots op zijn.
 

Nieuwe technologieën

Aan de ingang staan twee infopalen met praktische gegevens, plaatsen die jaar in jaar uit toegankelijk zijn en de evenementen die gepland zijn voor Mons 2015. Via Google maps kan je op een kaart met aanraakfunctie zien waar de verschillende nuttige en interessante plaatsen zijn. Op de tussenverdieping zijn andere borden die de streek van Mons in de kijker plaatsen met onze gastronomie, het natuurpark van de Hauts-Pays, enz. "Er zullen regelmatig tentoonstellingen voorgesteld worden die georganiseerd worden naast de grote evenementen", krijg ik te horen van een medewerker van het toerismebureau. Schermen, interactieve palen, brochures ... Ik ben - of beter gezegd Mons is - paraat om onze mooie streek aan te prijzen!
 
Goed om weten ... In het vroegere toerismebureau is nu de officiële winkel voor Mons 2015 gevestigd!
 

Reacties

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.