Een dagje onder vriendinnen! Het is al een hele tijd dat we dit van plan zijn. Een gezin, het werk, de dagelijkse beslommeringen ... Hoe lang is het geleden dat we wat tijd voor onszelf vrijmaakten? Vorige week heb ik samen met drie vriendinnen een dagje georganiseerd om bij te kletsen, te shoppen en gewoon te ontspannen. Dat heeft echt deugd gedaan! Dus zei ik bij mezelf dat ik die dag met jullie zou delen.
 

Authentieke boetieks
 

Zaterdag zou onze dag worden. Heerlijk samen shoppen en bijpraten! We trekken naar de wijk Fripiers. Rue de la Coupe, rue des Fripiers ... Deze wijk ligt vlak bij de Grand-Place en je vindt er tal van unieke boetieks. In La Chiffonnerie (rue de la Coupe 17) vindt Camille een tasje in rood leer dat perfect past bij een outfit die ze vorige week kocht. In Le Passé Simple (rue de la Coupe 32) neem ik me voor om thuis een en ander opnieuw in te richten. De brocante, moderne voorwerpen en collectie boutis zet me aan het dromen ... ik zie het al helemaal voor me!
 
In deze buurt vind je veel decoratiezaken. Wie van kleur houdt, vindt ongetwijfeld zijn of haar gading in La Vie Moderne (rue des Fripiers 21) of de Pep'store (rue des Fripiers 20). Natuurlijk houden we ook halt bij Carnaby Street, een retroboetiek waar Claire, de meest kunstzinnige van ons, graag komt. In Carnaby Street (rue de la Coupe 54-56) vindt ze het nodige om supertrendy vintage outfits samen te stellen. Als je dus van mode houdt en graag items van vroeger in een modern kleedje steekt, moet je op dit adres zijn! Je vindt er kleding en accessoires van de vorige eeuw, met name van de periode 1940 tot 1980. Beweert men overigens niet dat modetrends steeds terugkeren?
 
We moeten zeker ook langs bij Baroc (rue des Fripiers 29), een boetiek waar je een beetje van alles vindt: juwelen, sjaals, opbergdozen en decoratievoorwerpen die meestal ambachtelijk vervaardigd zijn. De plaats bij uitstek om een origineel cadeau te vinden. Iets verderop biedt Chez Babette (rue des Fripiers 17) ook juwelen en uiteenlopende voorwerpen die door de eigenares gemaakt zijn.
 

Hammam, jacuzzi, sauna

We hebben er twee uur shopping op zitten en onze ogen fonkelen. De dag is echter nog niet ten einde! We eten een slaatje bij Boule de Bleu, een uitstekende salad bar in de rue de la Coupe, en daarna gaan we naar het Dream (rue de la Grande Triperie 17) voor een heerlijk ontspannend moment. We krijgen er met z'n drietjes een spabehandeling in een magische plaats. Het Dream is een hotel-restaurant en spa dat in een voormalige kapel gevestigd is. De plaats werd volledig gerenoveerd en is gewoon prachtig. Antiek en modern gaan hier perfect samen. We genieten van de hammam, sauna en jacuzzi, we vertellen de laatste roddels en lachen over hoe we er toch weer in geslaagd zijn om zoveel te kopen op twee uur tijd. Als extraatje laten we ons masseren volgens voorouderlijke rituelen. Gegarandeerd ontspannend ...
 
De dag wordt afgesloten met een kleine cocktail in de loungebar van het Dream. We kunnen er weer tegenaan. Leve de volgende uitstap!
 
Nu is het eerst aan jou :)
 

Reacties

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.