Bestemming Mons deze zomer!

Ook dit jaar kunt u in en rond Mons weer terecht voor heel wat activiteiten.
Acht weken lang gaat de stad Mons in vakantiemodus, met een gezellig, gezinsvriendelijk en grotendeels gratis programma.
Een unieke kans voor bezoekers om de stad te ontdekken in een prachtige zomersfeer die ongelooflijk belooft te worden met tentoonstellingen in onze musea en allerlei evenementen: voorstellingen, concerten, volksfeesten, animatie, ...

In het centrum van de stad zijn er openluchtbioscopen, straatfanfares, dansvoorstellingen, beiaardconcerten, tentoonstellingen en uiteraard de Jardins éphémères (tijdelijke tuinen): prachtige bloemendecoraties dankzij de zomertuinen op de Grand'Place en de Place du Marché-aux-herbes.
Destination Mons (Bestemming Mons) doet ook de dorpen rond Bergen aan, met verrassende activiteiten: gocart-wedstrijden, filmvoorstellingen in de openlucht, theatervoorstellingen, concerten en kermissen.
Mis tot slot ook l’Art habite la Ville (Kunst bewoont de stad) niet, waarmee de stad in een echt openluchtmuseum verandert dankzij de aanwezigheid van originele stadswerken die het verhaal van de stad vertellen.
Deze zomer is Mons zonder twijfel de ideale vakantieplek!