Zie foto's (2)
DSC00806.jpg

Rodin. Een moderne Renaissance.

Tentoonstelling in Mons
16 Tarief
 • In het voorjaar van 2024 wijdt het Museum van Schone Kunsten van Mons een unieke tentoonstelling aan de Franse beeldhouwer Auguste Rodin (1840-1917).

  De tentoonstelling traceert zijn artistieke traject, met België, dat rijke grondgebied dat zijn kunst tot bloei liet komen, als hoogtepunt. Aan de hand van talrijke ontdekkingen en vergelijkingen met Rodins inspiratiebronnen (Michelangelo, Vesalius, Mabuse, Rubens) belicht deze tentoonstelling de belangstelling van Rodin voor artistieke...

  In het voorjaar van 2024 wijdt het Museum van Schone Kunsten van Mons een unieke tentoonstelling aan de Franse beeldhouwer Auguste Rodin (1840-1917).

  De tentoonstelling traceert zijn artistieke traject, met België, dat rijke grondgebied dat zijn kunst tot bloei liet komen, als hoogtepunt. Aan de hand van talrijke ontdekkingen en vergelijkingen met Rodins inspiratiebronnen (Michelangelo, Vesalius, Mabuse, Rubens) belicht deze tentoonstelling de belangstelling van Rodin voor artistieke vernieuwingen uit de renaissance waar tot nu toe weinig aandacht aan is besteed. Zo biedt de tentoonstelling de gelegenheid om het onschatbare erfgoed van Mons te herontdekken, met een selectie werken uit het Fonds Puissant maar ook werken van Jacques du Broeucq, meester van Gianbologna, uit de schatkamer van de collegiale kerk Sainte Waudru.

  Dankzij de uitzonderlijke samenwerking met Belgisch kunstenares Berlinde De Bruyckere is Rodin vandaag nog steeds relevant, bijna paradoxaal genoeg als een essentieel baken op de weg naar hedendaagse kunst.

  De tentoonstelling toont bijna tweehonderd beeldhouwwerken, waarvan sommige monumentaal, tekeningen, gravures en schilderijen afkomstig van het Musée Rodin in Parijs, van internationale instellingen en van privécollecties.

  De tentoonstelling is samengesteld door Antoinette Le Normand-Romain, eredirectrice-generaal van het Institut National d'Histoire de l'Art (INHA), en Christina Buley-Uribe, een kunsthistorica gespecialiseerd in de tekeningen van Rodin.

Reserveren
Reserveren
Diensten
 • Toegankelijkheid
  • Beperkte mobiliteit
Uurroosters
Uurroosters
 • Vanaf 13 april 2024 tot 18 augustus 2024
Plant