Zie foto's (2)
Hardenpont-Poire.jpg

Mons Superstar !

Mons 2015 ,  Tentoonstelling ,  Musea in Mons
 • Wat is innovatie écht? Dat zijn de mannen en vrouwen achter dit woord die dingen uitvinden, vernieuwen en innoveren.
  Mons Superstar wordt uw toegangspoort tot dit Europees cultureel jaar met een niet te missen kennismaking met de grote mannen en vrouwen uit de stad en omstreken?. Een reis doorheen al wat in Mons geleefd heeft, op ontdekking naar onmogelijke uitdagingen en gekke ideeën die bedacht zijn door of ontsproten uit gepassioneerde uitvinders, overtuigde idealisten of pragmatische...
  Wat is innovatie écht? Dat zijn de mannen en vrouwen achter dit woord die dingen uitvinden, vernieuwen en innoveren.
  Mons Superstar wordt uw toegangspoort tot dit Europees cultureel jaar met een niet te missen kennismaking met de grote mannen en vrouwen uit de stad en omstreken?. Een reis doorheen al wat in Mons geleefd heeft, op ontdekking naar onmogelijke uitdagingen en gekke ideeën die bedacht zijn door of ontsproten uit gepassioneerde uitvinders, overtuigde idealisten of pragmatische ingenieurs, die elk op hun manier de contouren van de stad en omstreken hertekend hebben.
  Stoutmoedige en hoopvolle geesten die zich buiten de grenzen van het denkbare waagden.

  Jean-Charles Houzeau was een briljante wetenschapper, directeur van de Sterrenwacht van België, en ook een onverbeterlijke humanist, die tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog tegen de slavernij streed, vaak met gevaar voor zijn eigen leven. Nicolas Hardenponts grote verdienste is het ontwikkelen van de sappige peer die we tot op vandaag nog altijd kennen! Isabelle Blume was een van de eerste grote voorvechtsters van de vrouwenbeweging. Charles Malapert, een gepassioneerd astronoom, gaf zijn naam aan een maankrater …
  De tentoonstelling is opgebouwd als een erg interactief bezoek, met een mix van kennis en speelse ontdekkingen.

  Een traject dat gebruik maakt van moderne technologieën. Innoveren, vernieuwen: deze thema’s staan dan ook centraal tijdens uw ervaring als bezoeker. Zoeken, ontdekken, kennis en geschiedenis, van diep uit de ondergrond van de stad tot helemaal tussen de sterren, met een blik op de pioniers... Adem diep in en duik in het hart van Mons, Superstar!
  Als kroon op het werk worden ook de inwoners van de streek in de schijnwerpers gezet met bijzondere portretten door Olivier Cornil. Zij zijn de (te) onopgemerkte helden die vandaag de motor zijn van het grote laboratorium dat de stad Mons is.
  Met Fondation Mons 2015, UMONS, UCL-Mons, Archives de l’Etat à Mons, Bibliothèque royale de Belgique, Musée Royal de l’Afrique centrale, BELSPO en Pôle muséal de la ville de Mons.
Reserveren
Reserveren
 • Tarieven
 • Tarief
  8 €
 • Kortingstarief
  5 €
 • Gratis