Zie foto's (3)
a_heart-for-handicap-international-1-2012-serigraphie-2-342.jpg

Luc Tuymans - Suspended

Mons 2015 ,  Partner steden en organisaties ,  Tentoonstelling ,  Musea in La Louvière
 • Luc Tuymans, een van de meest invloedrijke hedendaagse kunstenaars, is vooral gekend omwille van zijn schilderijen. Aan de hand van zijn figuratieve schilderijen en spookachtige beelden met pasteltinten snijdt hij onderwerpen aan zoals de Tweede Wereldoorlog, het Belgische koloniale verleden of de telerealiteit. Vanaf de jaren ‘90 maken zijn papieren kunstwerken intrinsiek deel uit van zijn oeuvre. Hij experimenteert zowel met technieken als met dragers (behangpapier, PVC…).

  Deze...
  Luc Tuymans, een van de meest invloedrijke hedendaagse kunstenaars, is vooral gekend omwille van zijn schilderijen. Aan de hand van zijn figuratieve schilderijen en spookachtige beelden met pasteltinten snijdt hij onderwerpen aan zoals de Tweede Wereldoorlog, het Belgische koloniale verleden of de telerealiteit. Vanaf de jaren ‘90 maken zijn papieren kunstwerken intrinsiek deel uit van zijn oeuvre. Hij experimenteert zowel met technieken als met dragers (behangpapier, PVC…).

  Deze tentoonstelling zal een ongekend aspect uit zijn picturale activiteiten onthullen: zijn drukwerk van 1989 tot vandaag de dag

  Luc Tuymans is geboren in 1958 te Antwerpen, waar hij momenteel woont en werkt. Hij studeerde schilderkunst in Brussel, experimenteerde er reeds met de graveerkunst, maar had een passie voor de directheid van de foto- en filmtechnieken. Van 1980 tot 1985 verdiepte de kunstenaar zich in het schrijven van scenario’s en draaide hij kortfilms. Zijn liefde voor de schilderkunst kwam opnieuw naar boven na 1985. Sindsdien is Luc Tuymans blijven schilderen en steunt hij hierbij op een persoonlijk repertorium van bronbeelden die uit diverse media afkomstig zijn.
 • Tarieven
 • Volwassene
  6 €
 • Speciaal tarief
  4 €