Zie foto's (2)
AncienneGarePaturages-Karin Borghouts.jpg

In de Borinage – Photographie de Karin Borghouts / Van Gogh Huis in Cuesmes

Tentoonstelling in Mons
 • Een fotografische reis door de Borinage: in de voetsporen van Van Gogh.
  Tentoonstelling van 22 juni tot 13 oktober 2024
  De huizen van Van Gogh in Petit-Wasmes (Colfontaine) en Cuesmes (Mons) en de site van Marcasse.

  Fondation Mons 2025 organiseert in samenwerking met de museumpool van de stad Bergen en het cultureel centrum van Colfontaine een gloednieuwe tentoonstelling – In de Borinage – van de Belgische fotografe Karin Borghouts. De tentoonstelling loopt gelijktijdig in het Van Gogh Huis...

  Een fotografische reis door de Borinage: in de voetsporen van Van Gogh.
  Tentoonstelling van 22 juni tot 13 oktober 2024
  De huizen van Van Gogh in Petit-Wasmes (Colfontaine) en Cuesmes (Mons) en de site van Marcasse.

  Fondation Mons 2025 organiseert in samenwerking met de museumpool van de stad Bergen en het cultureel centrum van Colfontaine een gloednieuwe tentoonstelling – In de Borinage – van de Belgische fotografe Karin Borghouts. De tentoonstelling loopt gelijktijdig in het Van Gogh Huis in Cuesmes en het Van Gogh Huis in Petit-Wasmes van 22 juni tot 13 oktober 2024. Voor deze gelegenheid presenteert de kunstenares een nog niet eerder vertoonde collectie foto's, waarvan sommige afkomstig zijn uit het project Vincent Was Here, dat de plaatsen waar Van Gogh woonde en werkte in kaart brengt.
  Naast een originele video over het fotografische werk van Karin Borghouts tijdens het afgelopen jaar als artist-in-residence in het Van Gogh Huis in Petit-Wasmes (Colfontaine), toont de tentoonstelling 30 foto's die door de kunstenares werden geselecteerd en verdeeld over de twee huizen, evenals een foto-installatie op de site van Marcasse. Fondation Mons 2025, dat een belangrijke rol heeft gespeeld bij de redding van het Van Gogh Huis in Petit-Wasmes, is verheugd de nalatenschap van Van Gogh te promoten en toegankelijk te maken via deze originele tentoonstelling In de Borinage.
  Tijdens de tentoonstelling is er een activiteitenprogramma met lezingen, rondleidingen, concerten enzovoort. Er is voor elk wat wils. De volledige agenda zal binnenkort beschikbaar zijn op de website van het bureau voor toerisme van de regio Mons (www.visitMons.be) en op de website van het cultureel centrum van Colfontaine (www.cccolfontaine.com), evenals op alle kanalen van Fondation Mons 2025 en zijn partners.
   
  https://www.visitmons.be/agenda/au-borinage

  Van Gogh Huis in Cuesmes

  Rue du Pavillon, 3
  7033 Cuesmes (Mons) – België

  Din > zon: 10 - 16 uur

 • Tarieven
 • Kosteloos
Uurroosters
 • Vanaf 22 juni 2024
  tot 13 oktober 2024
 • Dinsdag
  10:00 - 16:00
 • Woensdag
  10:00 - 16:00
 • Donderdag
  10:00 - 16:00
 • Vrijdag
  10:00 - 16:00
 • Zaterdag
  10:00 - 16:00
 • Zondag
  10:00 - 16:00