Zie foto's (2)
002_-bois-du-luc_le-fil-de-la-memoire_oeuvre-dantoine-detaille-a-lecomusee-du-bois-du-luc-c-antoine-detaille.jpg

Homo Faber. Poëzie en mechaniek van het werk.

Tentoonstelling ,  Musea ,  Mons 2015 ,  Partner steden en organisaties in Houdeng-Aimeries
 • Van Gogh en zijn reis naar de Borinage

  Dat is een veld waarop je je hele leven kunt werken, zowel door het uitzonderlijke landschap als de mensen. Eigenlijk ben ik in de Borinage voor het eerst rond de natuur beginnen werken...  Herinnering van Vincent Van Gogh aan het Zwarte Land van de Borinage. Met Homo Faber neemt het Ecomuseum van Bois-du-Luc Van Gogh en zijn reis naar de Borinage als vertrekpunt voor het overdenken van de banden tussen de kunst en de industrie, van de 19e eeuw tot...
  Van Gogh en zijn reis naar de Borinage

  Dat is een veld waarop je je hele leven kunt werken, zowel door het uitzonderlijke landschap als de mensen. Eigenlijk ben ik in de Borinage voor het eerst rond de natuur beginnen werken...  Herinnering van Vincent Van Gogh aan het Zwarte Land van de Borinage. Met Homo Faber neemt het Ecomuseum van Bois-du-Luc Van Gogh en zijn reis naar de Borinage als vertrekpunt voor het overdenken van de banden tussen de kunst en de industrie, van de 19e eeuw tot vandaag. Tentoonstelling, theater, literatuur, workshops, animaties ...  Een gediversifieerd project dat toont hoe kunstenaars uit alle disciplines, van Constantin Meunier tot Christian Boltanski, hun inspiratie vonden in de ondergrond; hoe de mijn en haar grote invloed op de maatschappij een nieuwe voedingsbodem vormden voor en zelfs leidden tot een ware revolutie in de ontwikkeling van deze arbeiders, die "van het houweel naar de pen" en "van de hamer naar het penseel" zijn overgestapt om vorm te geven aan de universele herkenbaarheid van hun dagelijkse realiteit.
  Een project van het Ecomuseum van Bois-du-Luc - de Mijnsite van Bois-du-Luc, Werelderfgoed van de Mensheid. Een coproductie met de Stichting Mons 2015. In samenwerking met de Dienst voor Beeldende Kunsten van Henegouwen, Het Centre culturel régional du Centre, het Musée de la Mine Robert Pourbaix en de vzw SAICOM - Sauvegarde des Archives Industrielles du Couchant de Mons.
 • Tarieven
 • Basistarief - Volwassene volledige prijs
  4 €