Zie foto's (4)
lachineardente_chinascene_chenwenling_c_liushanlong_0.jpg

DE CHINESE AVANT-GARDE

Tentoonstelling ,  Musea ,  Mons 2015 in Mons
 • Monumentale hedendaagse beeldhouwkunst

  Maak kennis met de wereld van de hedendaagse Chinese kunstenaars en hun monumentale sculpturen. Sinds de eerste avant-gardisten eind jaren ‘70 hun stempel achterlieten, geven deze kunstenaars blijk van een buitengewoon bruisende creativiteit. Naar het voorbeeld van de feniks, de mythische vogel die eindeloos uit zijn as kan herrijzen, brengen zij een voortdurend nieuwe vormelijke diversiteit. Zo bepalen ze het karakter van de vurige Chinese...
  Monumentale hedendaagse beeldhouwkunst

  Maak kennis met de wereld van de hedendaagse Chinese kunstenaars en hun monumentale sculpturen. Sinds de eerste avant-gardisten eind jaren ‘70 hun stempel achterlieten, geven deze kunstenaars blijk van een buitengewoon bruisende creativiteit. Naar het voorbeeld van de feniks, de mythische vogel die eindeloos uit zijn as kan herrijzen, brengen zij een voortdurend nieuwe vormelijke diversiteit. Zo bepalen ze het karakter van de vurige Chinese kunstscène.

  Deze tentoonstelling brengt een weloverwogen selectie sculpturen. Inkt of penselen krijgt u niet te zien, wel werken die de nieuwe relaties van de hedendaagse Chinese kunstenaars tot de driedimensionaliteit van sculptuur en grondstoffen laten zien. Elk materiaal – van industriële, artisanale, minerale of natuurlijke oorsprong, gerecycleerd of synthetisch – wordt gebruikt om andere, symbolische betekenissen over te brengen, of legt de kiem voor onverwachte artistieke ideeën die “de wereld kunnen veranderen”, zoals blijkt uit de Chinese titel van de tentoonstelling “Hua Sheng”.

  De werken van een twintigtal kunstenaars – gaande van pioniers uit eind jaren ‘70 en begin jaren ‘80 tot de recentste generaties, zullen niet alleen te zien zijn in de grote Hal en de Koelkast van het Oude Slachthuis, maar ook in de tuin. Zo ontstaat een grandioos geheel.
  Une production du Pôle muséal de la Ville de Mons en collaboration avec la Fondation Mons 2015. Co-commissariat belgo-chinois : Michel Baudson et Fan Di’an
Reserveren
Reserveren
 • Tarieven
 • Tarief
  6 €