Rodin.jpg

Auguste Rodin. Een moderne renaissance.

Tentoonstelling in Mons
16 Tarief
 • In den beginne was er het lichaam.
  Rodin en België.


  In het voorjaar van 2024 wijdt het BAM (Museum voor Schone Kunsten van Mons), met de steun van het Musée Rodin, een tentoonstelling aan de Franse beeldhouwer Auguste Rodin (1840-1917). De tentoonstelling geeft een nieuwe interpretatie van zijn werk vanuit het oogpunt van België, een vruchtbare bodem die zijn kunst tot bloei heeft laten komen. De tentoonstelling wordt samengesteld door Antoinette Le Normand-Romain, algemeen directeur van...

  In den beginne was er het lichaam.
  Rodin en België.


  In het voorjaar van 2024 wijdt het BAM (Museum voor Schone Kunsten van Mons), met de steun van het Musée Rodin, een tentoonstelling aan de Franse beeldhouwer Auguste Rodin (1840-1917). De tentoonstelling geeft een nieuwe interpretatie van zijn werk vanuit het oogpunt van België, een vruchtbare bodem die zijn kunst tot bloei heeft laten komen. De tentoonstelling wordt samengesteld door Antoinette Le Normand-Romain, algemeen directeur van het Institut national d’histoire de l’art (INHA), en Christina Buley-Uribe, kunsthistorica.

  De tentoonstelling toont zestig beeldhouwwerken en evenveel tekeningen, schilderijen en gravures. De werken, voornamelijk afkomstig uit het Musée Rodin en andere internationale instellingen, maar ook uit particuliere collecties, zullen in een nieuwe dialoog worden vergeleken met die van dekunstenaars die Rodin tijdens zijn verblijf in België hebben beïnvloed. We hebben het dan over de kunstenaars uit de renaissance, en in het bijzonder Michelangelo en Rubens.

  Met tal van nieuwe ontdekkingen en unieke verbanden vernieuwt de tentoonstelling in Mons de aanpak van de baanbrekende tentoonstellingen Vers L’Age d’Airain (Naar de Bronstijd) en Rodin et la Belgique (Rodin en België), die in 1997 respectievelijk in het Musée Rodin in Parijs en het Palais des Beaux-Arts (Paleis voor Schone Kunsten) in Charleroi werden gehouden.

  www.bam.mons.be – www.visitmons.nl

  Une exposition organisée par le Pôle muséal de la Ville de Mons grâce au soutien du FEDER (Fonds européen de développement régional) et de la Région Wallonne.

Reserveren
Reserveren
Diensten
 • Toegankelijkheid
  • Beperkte mobiliteit
Uurroosters
Uurroosters
 • Vanaf 13 april 2024 tot 18 augustus 2024