Het Domein en Koninklijk Museum van Mariemont nodigt u uit voor een reis op het kruispunt van tijd en cultuur, waar de schatten van de grootste beschavingen samenkomen met die van onze eigen geschiedenis.

Met aandacht voor kunst, geschiedenis en natuur kenmerkt het Domein van Mariemont zich door zijn unieke veelzijdigheid.
Een prachtig landschapspark van 45 hectare in Engelse stijl en het Koninklijk Museum van Mariemont, een wetenschappelijke instelling van de Franse Gemeenschap, herbergen de kunstwerken die met passie verzameld werden door Raoul Warocqué, een industrieel, zakenman en politicus die in 1917 overleed.
Oost en West komen samen en heden en verleden gaan hand in hand met voorwerpen uit de Chinese, Japanse, Egyptische, Griekse en (Gallo-)Romeinse beschavingen. Ook het Doorniks porselein heeft hier een bijzondere plaats, net als een uitgebreide studie- en onderzoeksbibliotheek.
Een rijk arboretum met soorten die soms even oud als exotisch zijn, kasteelruïnes, een rozentuin en moderne beeldhouwwerken maken het buitenpanorama compleet.

Tijdens de tentoonstelling 'Joan Miró. De essentie van voorbije en aanwezige dingen', die loopt van 8 oktober tot en met 8 januari 2023, geeft onze partner het Koninklijk Museum van Mariemont u 10% korting op het aantal rondleidingen op vertoon van de folder die u bij uw bezoek aan de tentoonstelling hebt gekregen.

Praktische informatie
Koninklijk Museum van Mariemont
Chaussée de Mariemont 100
7140 Morlanwelz
België
Telefoon: +32(0)64 273 741
E-mail: accueil@musee-mariemont.be

OPENINGSUREN
Museum
Geopend van dinsdag tot en met zondag:
  • Van 10.00 tot 18.00 uur van 1 april tot en met 30 september.
  • Van 10.00 tot 17.00 uur van 1 oktober tot en met 31 maart.
Reserveren niet verplicht. 
Museum geopend op feestdagen, inclusief feestdagen op maandag. Gesloten op 25 december en 1 januari.