In het BAM.
Van 8 oktober 2022 tot 8 januari 2023

Het productieve en onclassificeerbare universum van de schilder, beeldhouwer, graficus en keramist Joan Miró is te zien in het BAM!

De tentoonstelling "Joan Miró. De essentie van voorbije en aanwezige dingen " brengt een overzicht van de hele carrière van de Catalaanse kunstenaar, van zijn academische opleiding over zijn eerste fauvistische landschappen of stillevens tot de invloed van het primitivisme, de romaanse kunst en de Japanse kalligrafie.

Achter de schijnbaar eenvoudige, kinderlijke, naïeve stijl schuilt zorgvuldig onderzoek. Symbolen en metaforen blazen de doeken van Miró een "onderliggende magie" in, bruisend van energie.

Er worden een honderdtal originele werken gepresenteerd (schilderijen, gouaches, tekeningen, keramiek, sculpturen, persoonlijke voorwerpen... ), uit prestigieuze internationale openbare en privécollecties, waaronder de Fundació Pilar i Joan Miró (Palma de Mallorca), de Fundació Joan Miró (Barcelona), het Musée national Picasso-Paris, en de Fondation Maeght.

Meeslepende en interactieve voorzieningen langs het parcours helpen bezoekers te begrijpen hoe Miró zijn creatieve proces voor ogen had.

De tentoonstelling kwam tot stand met de steun van het EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) en het Waals Gewest.

>>> KOOP UW TICKETS <<<

 

Pratische informatie

Openingsuren:

Dinsdag > zondag / 10u > 18u

Prijzen: € 16 standaardprijs / € 12 voordeelprijs

Tickets reserveren en kopen kan via VisitMons of op + 32 65 33 55 80.

Gratis openingsweekend : 08 en 09 oktober 2022

De Joan Miró-tentoonstelling is tegelijk de ideale gelegenheid om de pracht van de stad Bergen te ontdekken, plus van de streek errond.
Om u daarbij te helpen, stippelden we Miró'-weekends uit om samen met het gezin, met z'n tweetjes of met vrienden te beleven.
Op het programma van deze weekends: ontdekkingen van het UNESCO-erfgoed, voorstellingen, creatieve workshops, ontmoetingen met artiesten, plus brunches en concerten, om nog maar te zwijgen van heerlijke degustaties in een plaatselijke wijngaard of op de bekende kerstmarkt 'Mons Coeur en Neige'.
Hoe reserveren? Zeer simpel. Kies gewoon uw 'Miróbolant'-weekend, vul het formulier in, en onze verblijfsspecialisten doen al de rest.