Raveolt-le_motel_06_©_François_Dubois.jpg

Nacht van de digitale kunsten - (Rave)olt

in Mons

 • NICK COUTSIER & LE MOTEL
  THEATER LE MANÈGE
  AUDIOVISUELE PERFORMANCE
  VERTREK UIT VERBLIJF

  (Rave)olt volgt de tocht van een protagonist die constant de vrijheid nastreeft en daarbij heen en weer wordt geslingerd tussen datgene wat hem ontzegd wordt, wat hem toekomt en wat hij zichzelf toe-eigent. Deze choreografische performance wordt verscheurd tussen orde en wanorde en vindt haar inspiratie in het emancipatievermogen van dit revolterende lichaam dat in de chaos van een bewegende menigte...

  NICK COUTSIER & LE MOTEL
  THEATER LE MANÈGE
  AUDIOVISUELE PERFORMANCE
  VERTREK UIT VERBLIJF

  (Rave)olt volgt de tocht van een protagonist die constant de vrijheid nastreeft en daarbij heen en weer wordt geslingerd tussen datgene wat hem ontzegd wordt, wat hem toekomt en wat hij zichzelf toe-eigent. Deze choreografische performance wordt verscheurd tussen orde en wanorde en vindt haar inspiratie in het emancipatievermogen van dit revolterende lichaam dat in de chaos van een bewegende menigte belandt. Drijvend op ritme, geluid en woorden stelt (Rave)olt de onstuimige drang van zijn protagonist en zijn vitale behoefte aan verheffing in vraag.

  NICK COUTSIER
  Nick Coutsier is gebeten door hiphop en deed reeds vanaf zijn 12de ervaring op bij kleine Belgische compagnieën. Nadat hij in 2015 afstudeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, werkte hij samen met Lali Ayguadé (Cie Kokoro, iU an Mi), choreograaf en scenograaf Theo Clinkard (This Bright Field), Eszter Salomon (Monument 0.4 Lores & Praxes), Connor Schumacher en vertolkte hij het stuk ‘A mon corps défendant’ van Marine Mane. In 2018 vervoegt hij compagnie Eastman (Sidi Larbi Cherkaoui), speelt hij in de opera Shell Shock in de Philharmonie de Paris en wordt hij gastdanser bij Ballet Vlaanderen. Daarnaast werkte Nick Coutsier mee aan Beyonce’s film Black is King uit 2019.

  LE MOTEL
  Fabien Leclercq aka Le Motel is graficus van opleiding en zet een wervelwind aan geluiden en beelden in die zich over de hele wereld verspreiden. De Brusselse producent en componist verwierf bekendheid dankzij zijn samenwerkingen met Roméo Elvis, Veence Hanao en Teme Tan. Hij trekt letterlijk de straat op op zoek naar unieke ervaringen en geluiden, die hij vervolgens kanaliseert in zijn studio. Le Motel werkte eerst samen met het TAR-label uit Los Angeles. In 2015 neemt hij een album op voor het Nieuw-Zeelandse label Cosmic Compositions. Het album kreeg de titel ‘OKA’ en werd door Gilles Peterson gekozen als album van de week op BBC Radio 6.

  ANTOINE DE SCHUYTER
  Het werk van Antoine De Schuyter situeert zich op de kruising van verschillende mediums. Verschillende Europese audiovisuele festivals en gemengde mediakanalen, plus tal van artiesten deden een beroep op hem voor de verwezenlijking van videoclips en VJ-opdrachten (Plaid, Roel Funcken, Venetian Snares, Kangding Ray, Noisia). Met Le Motel vervolgt hij nieuwe experimenten: imaginaire, hypnotische en constant evoluerende projecten.

  Choreografie: Nick Coutsier / Muziek: Le Motel / Teksten: SVDU / Visuals: Antoine De Schuyter / Media: Gaël Bertrand & Gaëtan Libertiaux (Superbe) / Gedelegeerde productie Mars - Mons arts de la scène in coproductie met Fondation Mons 2025 en de steun van KIKK & Culte Agency

Réserver
Réserver
Uurroosters

Uurroosters

 • De 20 november 2021