Ruim meer dan 30 jaar is het de hoofdtaak van de Triënnale van de Politieke Affiche om het debat op gang te brengen, en dat door de grote politieke, sociale en milieugerelateerde kwesties in onze samenleving aan te kaarten.

De triënnale werd in 1978 opgericht door de cultuurraad van het Maison de la Culture van Bergen en omgeving. Die eerste editie ging dieper in op het thema van de sociale strijd. Waar ze tot in 1995 vooral Europees gericht was, richt de triënnale vandaag haar blik op de hele wereld. 
Deze affiches behandelen alle aspecten van het 'samen leven': Mensenrechten, de Noord-Zuidproblematiek en de Derde Wereld, de honger in de wereld, de val van het communisme, minderheden, migraties, racisme en fascisme, illegaliteit, migratie, de holocaust, het milieu, aids, daklozen, armoede, vrouwengeweld, mishandeling, ... maar daarnaast ook thema's die nauwer aansluiten bij de actualiteit van de voorbije 3 jaar. Zo zien we voor deze 14de editie veel illustraties rond onderwerpen als de klimaatopwarming en de sterk gemediatiseerde optredens van Greta Thunberg, de #metoo-beweging, de Amerikaanse politiek belichaamd door Donald Trump, ... 
  • Prijs van de rondleiding: € 55 van dinsdag tot zaterdag en € 70 op zondag, feestdagen en 's avonds.
  • Toegangsprijs voor het museum: Volwassenen: € 9, senioren: € 6, kinderen (6 tot 18 jaar): € 2, kinderen (- 6 jaar): gratis. Gezinstarief (vanaf 3 personen – maximum 2 volwassenen en 5 kinderen): € 3.
  • Reservering via ons reserveringsformulier Informatie: +32 (0) 65/33.55.80 of via groupes@ville.mons.be.
Reserveren via ons reserveringsformulier.
Informatie: +32 (0) 65/33.55.80 of via groupes@ville.mons.be.
Onze reservatiedienst is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09u00 tot 17u30
Reservaties onmogelijk op de eerste zondag van de maand

 
Deze rondleidingen van anderhalf uur zijn beschikbaar tegen een uitzonderlijk tarief: € 55 van dinsdag tot zaterdag en € 70 op zondag, feestdagen en 's avonds. De toegangsprijs voor het museum of de tentoonstelling wordt toegevoegd aan de prijs van de rondleiding op basis van de klassieke prijslijst (klassiek, senior, student, gezin, enz.). Ze zijn exclusief bedoeld voor mensen die onder hetzelfde dak wonen, mogelijk vergezeld van hun nauw contact. Deze bezoeken, die alleen toegankelijk zijn op reservatie, vinden plaats in overeenstemming met de gezondheidsnormen