Vanaf 29/05 tot 29/08

BAM, rue Neuve, 8 à 7000 Mons


Nu we afscheid hebben genomen van het monumentale beeldhouwwerk The Passenger, in het hart van de stad Bergen, wijdt het BAM een tentoonstelling aan zijn maker, Arne Quinze. Deze tentoonstelling volgt zijn artistieke carrière vanaf de prille start, 25 jaar geleden. Het was de grijze somberheid in de steden die Arne Quinze al heel vroeg aanzette om actie te ondernemen. Als tiener eerst als graffitikunstenaar en snel daarna door sculpturen te maken voor de openbare ruimte. Zijn interventies bestaan uit vreemde, volumineuze voorwerpen die de stedelijke stilte doorbreken, nieuwsgierigheid opwekken en aanzetten tot discussies. De plantenwereld, zijn voornaamste inspiratiebron, is over de hele tentoonstelling aanwezig, van zijn eerste studies tot zijn huidige schilderijen, waarin hij zowel de kwetsbaarheid als de kracht van de natuur vastlegt. Arne Quinze heeft in de omgeving van het museum namelijk een echte tuin aangelegd, zijn favoriete onderwerp, door zo’n 5000 bloemen te planten waardoor de toeschouwer een steeds wisselend tafereel kan aanschouwen. Het atelier dat in de tentoonstelling is heropgebouwd is een laboratorium van experimenten waar maquettes in alle maten en inspirerende voorwerpen worden verzameld en leven geven aan gevarieerde werken, zoals de gekleurde aluminiumsculpturen die u zult ontdekken als u een bezoek brengt aan de Grote Markt van Mons.
  • Prijs van de rondleiding: € 55 van dinsdag tot zaterdag en € 70 op zondag, feestdagen en 's avonds.
  • Toegangsprijs voor het museum: Volwassenen: € 9, senioren: € 6, kinderen (6 tot 18 jaar): € 2, kinderen (- 6 jaar): gratis. Gezinstarief (vanaf 3 personen – maximum 2 volwassenen en 5 kinderen): € 3.
  • Reservering via ons reserveringsformulier Informatie: +32 (0) 65/33.55.80 of via groupes@ville.mons.be.
Reserveren via ons reserveringsformulier.
Informatie: +32 (0) 65/33.55.80 of via groupes@ville.mons.be.

Onze reservatiedienst is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09u00 tot 17u30
Reservaties onmogelijk op de eerste zondag van de maand

 
Deze rondleidingen van anderhalf uur zijn beschikbaar tegen een uitzonderlijk tarief: € 55 van dinsdag tot zaterdag en € 70 op zondag, feestdagen en 's avonds. De toegangsprijs voor het museum of de tentoonstelling wordt toegevoegd aan de prijs van de rondleiding op basis van de klassieke prijslijst (klassiek, senior, student, gezin, enz.). Ze zijn exclusief bedoeld voor mensen die onder hetzelfde dak wonen, mogelijk vergezeld van hun nauw contact. Deze bezoeken, die alleen toegankelijk zijn op reservatie, vinden plaats in overeenstemming met de gezondheidsnormen