Stap op uw fiets en ontdek de pittoreske landschappen en culturele schatten van onze regio, langs onze fietsroute die speciaal voor natuur- en cultuurliefhebbers is ontworpen.

Elektrische fietsen te huur bij visitMons en fietsroutes via het Vhello-circuit, het knooppuntennetwerk in het hart van Henegouwen.

Dag 1 in Mons :

Begin met een bezoek aan de tentoonstelling – Rodin. Een moderne Renaissance – in het Museum voor Schone Kunsten van Mons (CAP), ga vervolgens naar de Toeristische Dienst visitMons waar u elektrische fietsen kan huren.

Begin uw fietstocht bij Silex’s, een uitzonderlijke site van neolithische vuursteenmijnen in Spiennes erkend als UNESCO-werelderfgoed, waar de overblijfselen uit het verleden de geheimen van onze voorhouders onthullen.

Ontdek de accommodatie in de regio van Mons en breng een ongewone nacht door.

Dag 2 in de regio Centre (30 km van Mons met de fiets) :

Fiets tot het Koninklijk Museum van Mariemont, waar kunst en geschiedenis elkaar ontmoeten in een groene omgeving.

Vervolg uw tocht tot het Museum Ianchelevici in La Louvière, waar hedendaagse beeldhouwwerken tevoorschijn komen in het hart van het voormalige Justitiepaleis in La Louvière.

Ontdek de accommodatie in de regio van Mons en breng een ongewone nacht door.

Dag 3 in de regio van Mons :

Bezoek het Kasteel van Boussu, één van de opmerkelijke erfgoedlocaties van Wallonië, met zijn archeologische en historische collecties over de lange geschiedenis van de locatie, onder andere het Renaissancepaleis en zijn architectuur.

Sluit ten slotte uw excursie af in de Grand-Hornu, waar kunst en industrie elkaar in een unieke omgeving ontmoeten en een meeslepende culturele en artistieke ervaring bieden.