Ga met uw familie op avontuur en ontdek de verborgen schatten van onze regio dankzij een ludieke en verrijkende route. Ons familie circuit belooft momenten van plezier, ontdekking en medeplichtigheid voor onvergetelijke herinneringen.

Dag 1 in de regio van Mons :

Begin met een bezoek aan de tentoonstelling – Rodin. Een moderne Renaissance – in het Museum voor Schone Kunsten van Mons (CAP), gevolgd door een bezoek aan het Doudou Museum waar de legendes en tradities van Mons tot leven komen dankzij interactieve displays.

Trakteer uzelf daarna op een gulzige pauze in één van de restaurants in het stadscentrum.

Ga vervolgens op Totemus schattenjacht, op zoek naar aanwijzingen en mysteries om met het gezin op te lossen.

Ontdek de accommodatie in de regio van Mons en breng een ongewone nacht door.

Dag 2 in de regio Centre :

Zet de volgende dag uw avontuur voort in het Internationaal Museum van Carnaval en Maskers in Binche, waar maskers en kostuums u meevoeren naar het hart van de folklore en gemaskerde tradities uit de hele wereld. Om het museum in kostuums te bezoeken, ga naar de garderobe bij de ingang en laat uw kind zijn of haar kostuum van keuze aantrekken!

Dompel vervolgens uzelf onder in de geschiedenis in het Koninklijk Museum van Mariemont, waar de gevarieerde collecties jong en oud zullen betoveren.

Trakteer uzelf daarna op een gulzige pauze in de brasserie van het Museum van Mariemont.

Ontdek de accommodatie in de regio van Mons en breng een ongewone nacht door.

Dag 3 in de regio van Mons :

Ontdek wetenschappelijk bewezen emoties bij SparkOH! in Frameries, een originele plek die de zintuigen prikkelt en de geest uitdaagt.

Gulzige pauze OhResto!, het restaurant van Sparkoh!

Loop door de deur bij MUMONS, waar u de sleutels vindt om de wereld te begrijpen.

Eindig uw reis in het Mundaneum, een plek voor uitwisseling, overdracht en delen, met leuke activiteiten voor jong en oud in het museumgedeelte.