Tijdens de nacht van 22 oktober slaan de stedelijke musea en tentoonstellingsruimtes de handen in elkaar voor een uniek ontdekkingsmoment waarbij een gedeelde ambitie centraal staat: musea op een andere manier belichten.
 
Van het BAM (Beaux-Arts Mons) tot het Mons Memorial Museum, van het Musée du Doudou tot het Maison Losseau, van de Anciens Abattoirs (Voormalig Slachthuis) tot het Belfortmuseum, het Mundaneum of ook het net ingewijde MUMONS, ...: tijdens de nacht der musea wordt de bezoeker ondergedompeld in een verrassende en unieke sfeer.
 
Op het programma van deze nieuwe editie, die in het kader van de Biënnale uitzonderlijk gratis is: themabezoeken met dit jaar kleur als centraal thema, performances, dans, live concerten, animatie en workshops, dj-sets, ... Tijdens de Nuit des musées 2021 kunnen jong en oud met het gezin of met vrienden kennismaken met de museumruimtes en hun verhouding ten opzichte van de stad.

UITZONDERLIJK GRATIS
 
BAM, Musée du Doudou, Salle Saint-Georges, Belfort, Artothèque, Magasin de Papier (antenne van SILEX’S), Anciens Abattoirs (Voormalig Slachthuis), Mons Memorial Museum, Visit Mons (antenne van Maison Van Gogh) en partners: Mundaneum, Maison Losseau en MUMONS