Met een knipoog naar de Dimanche Toqué en in het verlengde van het in 2018 opgestarte 'Cuisine d'hivers'-festival wijdt de Biënnale een week aan de gastronomie, bron van herinneringen, emoties en identiteiten. In 2021 vieren we de 50ste verjaardag van het 'steenkoolverdrag' (EGKS-verdrag). Speciaal om die reden is Italië eregast van deze Biënnale.

Op het programma van dit feestelijke en gastronomische evenement: de publicatie van een boek met verhalen en gerechten van René Sépul, een gerenommeerd Belgisch culinair recensent (uitgave 2022), een fototentoonstelling, theater, streetart op z'n Italiaans, film, een eerbetoon van het ORCW aan de grote klassieke componisten, lezingen, maar ook een grootse ontmoeting tussen sterrenchefs en Italiaanse 'nonna's' in het teken van de overdracht van smaak. Dit alles met de medewerking van culinair recensent René Sépul en de Bergense chef-kok Franco Lombardo.