Deze herfst in Bergen: een andere aanblik!
De tweede ‘Biennale d’Art et de Culture’ van de Franstalige Gemeenschap is een initiatief van de culturele coöperatieve, georganiseerd door de ‘Fondation Mons 2025’, ‘Mars – Mons arts de la scène’ en de ‘Pôle Muséal’ van de stad Bergen. Deze tweede Biënnale vindt tussen 9 en 12 december 2021 plaats in Bergen.

De Biënnale vloeit voort uit de waarden van ‘Bergen culturele hoofdstad van Europa 2015’: een participatief evenement dat de burger betrekt. Ze vormt een belangrijk cultureel treffen van internationale allure dat volledig in het teken staat van artistieke creatie in al haar vormen. Dit jaar behandelt de biënnale het thema van de ‘Révélation’ (openbaring, belichting) en onderzoekt ze de wortels van ons collectieve geheugen.

Deze Biënnale 2021 draait rond een grootse tentoonstelling ter ere van Fernando Botero en 4 nachten: de Nacht van de dans, de Nacht van musea, de Nacht van de digitale kunsten, de Nacht van de Mysteriën + een focus op de Italiaanse keuken en immigratie en het grootschalige project ‘Le Grand Huit’.