Tijdens de renovatiewerken stelt het BAM u buiten de muren van het museum een bijzondere openluchttentoonstelling voor gewijd aan de Spaanse beeldhouwer Jaume Plensa. Zijn werk wordt internationaal erkend van Rio de Janeiro, New York en Chicago tot Salzburg. Maar liefst vijftien sculpturen zullen in de openbare ruimte van Bergen te zien zijn.

Voor het eerst in de geschiedenis van Bergen vindt er in het hart van de Cité du Doudou een kunsttentoonstelling plaats van monumentale sculpturen: van de Grote Markt en de collegiale Sint-Waltrudiskerk tot de burgemeesterstuin en de Sint-Joriszaal, ontwijde kapel die recent gerenoveerd en heropend werd voor deze uniek tentoonstelling. Deze buurt omvat het heilige historische centrum van Bergen zoals de stad zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld tussen religieuze en burgerlijke macht; een centrale lijn doorheen de stad met een sterke symboliek. De sculpturen van Jaume Plensa zijn juist zo bijzonder omdat de kunstenaar er een spirituele energie mee opwekt, buiten het religieuze kader. Deze authentieke ontmoeting tussen de Catalaanse beeldhouwer en het uitzonderlijke erfgoed heeft tot doel het heilige deel van deze buurt, die de oorspronkelijke kern van Bergen vormt, naar voren te brengen.
 

>>> Tentoonstellingsroute - meer informatie <<<

Sint-Georgeszaal
In dit deel van de tentoonstelling worden werken getoond die niet buiten kunnen worden tentoongesteld.
Prijzen voor de Saint-Georgeszaal: 6€/4€.
Tickets kunnen worden gekocht bij visitMons (Grand-Place, 27) of online op www.visitmons.nl
Laatste toegang aan de Salle Saint-George om 17.15 uur.
U ontvangt een bezoekersgids bij aankoop van een ticket voor de Salle Saint-Georges en een gezinsgids als u de tentoonstelling met kinderen bezoekt.

>>> Koop uw tickets <<<


Tentoonstelling gefinancierd door het EFRO (Europees Fonds voor regionale ontwikkeling) en Wallonië.