Een fotografische reis door de Borinage: in de voetsporen van Van Gogh.
Tentoonstelling van 22 juni tot 13 oktober 2024
De huizen van Van Gogh in Petit-Wasmes (Colfontaine) en Cuesmes (Mons) en de site van Marcasse.

Fondation Mons 2025 organiseert in samenwerking met de museumpool van de stad Bergen en het cultureel centrum van Colfontaine een gloednieuwe tentoonstelling – In de Borinage – van de Belgische fotografe Karin Borghouts. De tentoonstelling loopt gelijktijdig in het Van Gogh Huis in Cuesmes en het Van Gogh Huis in Petit-Wasmes van 22 juni tot 13 oktober 2024. Voor deze gelegenheid presenteert de kunstenares een nog niet eerder vertoonde collectie foto's, waarvan sommige afkomstig zijn uit het project Vincent Was Here, dat de plaatsen waar Van Gogh woonde en werkte in kaart brengt.
Naast een originele video over het fotografische werk van Karin Borghouts tijdens het afgelopen jaar als artist-in-residence in het Van Gogh Huis in Petit-Wasmes (Colfontaine), toont de tentoonstelling 30 foto's die door de kunstenares werden geselecteerd en verdeeld over de twee huizen, evenals een foto-installatie op de site van Marcasse. Fondation Mons 2025, dat een belangrijke rol heeft gespeeld bij de redding van het Van Gogh Huis in Petit-Wasmes, is verheugd de nalatenschap van Van Gogh te promoten en toegankelijk te maken via deze originele tentoonstelling In de Borinage.
Tijdens de tentoonstelling is er een activiteitenprogramma met lezingen, rondleidingen, concerten enzovoort. Er is voor elk wat wils. De volledige agenda zal binnenkort beschikbaar zijn op de website van het bureau voor toerisme van de regio Mons (www.visitMons.be) en op de website van het cultureel centrum van Colfontaine (www.cccolfontaine.com), evenals op alle kanalen van Fondation Mons 2025 en zijn partners.
 
De tentoonstelling is gratis toegankelijk zonder extra kosten, maar je moet wel een kaartje kopen om de 2 Van Gogh huizen te bezoeken.
 
Van Gogh Huis in Cuesmes

Rue du Pavillon, 3
7033 Cuesmes (Mons) – België

Din > zon: 10 - 16 uur
Kassa sluit om 15.15 uur
 
Van Gogh Huis in Petit-Wasmes

Rue Wilson, 221
7340 Petit-Wasmes (Colfontaine) – België

Din > zon: 10 - 16 uur (reserveren verplicht op 0492 76 03 03)
Kassa sluit om 15.15 uur