Geschiedenis

Het Festival van Dour is begonnen door Carlo Di Antonio in 1989 en is thans het grootste muzikale en toeristische evenement van Franstalig België. Het festival slaagt er al 29 jaar in een perfect mengsel te vinden voor een van de grootste feesten van Europa : een bijzondere, ongewone en sterke programmering met beroemde artiesten, nieuwe vondsten en afwisseling, een speelterrein te midden van de mijnstortheuvels van de Borinage en een vlekkeloze organisatie, voor 230.000 jonge muziekliefhebbers.
 

In 2018

Van woensdag 11 tot zondag 15 juli 2018.
Het Festival van Dour nodigt u uit 5 dagen lang mee te feesten met 200 artiesten, 8 podia en een grote camping. In Dour, van 11 tot 15 juli 2018.
 

Dour is liefde...

Deze dertigste editie van het festival biedt u een programma van meer dan 200 artiesten die een breed scala vertegenwoordigen: hoofdacts, nieuwe ontdekkingen, het beste van alle soorten, traditie, zekerheden en muzikale verscheidenheid. Van rock tot metal via punk, rap, drum‘n‘bass, electro, reggae en hip-hop...voor elk wat wils.
 

Affiche 2018

Ook dit jaar weer heeft het festival van Dour voor u een buitengewoon programma in petto met meer dan 230 Belgische en internationale artiesten.
 

Volledige programma volgt nog.
 
België is beslist een voedingsbodem voor festivals en Dour laat de mensen al meer dan 20 jaar dansen !

http://www.dourfestival.eu/fr/