MuseumLab is een experimenteerruimte die de ontwikkeling van technologische prototypes voor musea ondersteunt. Ter gelegenheid van de retrospectieve wordt een selectie van projecten gepresenteerd in een reeks workshops en installaties om te testen.

MuseumLab is een initiatief van Pôle Muséal van de stad Bergen, met steun van EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling).

 

PANIQUE AU MUSÉE : LE RETOUR DES SBIRES 

ARTEAM INTERACTIVE

Verdrijf de schurken die de schilderijen binnendringen! Dit prototype van Arteam Interactive, een escape game met beeld en geluid, kwam tot stand dankzij onderzoek naar een innovatieve technologie die geluid, beeld en geolocatie combineert.

Productie: Arteam Interactive

 

SHOOTING BY NIKI

HOVERTONE

Deze interactieve, immersieve ervaring duikt in het creatieve proces van kunstenares Niki de Saint Phalle. Een verbijsterend prototype van het bedrijf Hovertone en getest door BAM in 2018, als onderdeel van een tentoonstelling gewijd aan de kunstenares.

Productie: Hovertone

 

LATENT WALK

MILÉNA TRIVIER

Latent walk maakt een interactie met artificiële intelligentie mogelijk. Samen creëren we een tijdelijk, plantaardig werk geïnspireerd door het werk van de Engelse botanicus Mary Delany. Deze gevoelige en poëtische installatie stelt de relatie tussen creatie en artificiële intelligentie in vraag.

Productie: Miléna Trivier

 

ATLAS

YANN DEVAL EN MARIE-GHISLAINE LOSSEAU

Atlas is een hybride installatie waar digitale en beeldende kunst elkaar ontmoeten. Een interactieve stadservaring met augmented reality, virtual reality en mixed reality.

Productie: Yann Deval en Marie-Ghislaine Losseau

 

 

SELF-PORTRAIT

SOUHAIL ANOUAR EN KIRAL WORLD

Zo ergens tussen gaming en eye tracking in stelt Self-portrait de relaties tussen autobiografisch geheugen, collectief geheugen en digitaal geheugen in vraag. Kijk hoe de herinneringen tot leven komen ...

Productie: Souhail Anouar en Kiral World

 

 

ADDMIRE

NATHAN PUOZZO

Addmire brengt de werken van Vincent van Gogh tot leven. Je ziet in augmented reality hoe planten groeien, van zaadje tot bloem.

Productie: Nathan Puozzo