Het zomert in onze musea!
 
Bereid u voor op een cultuurbad met de tentoonstellingen rond Destination Mons (Bestemming Bergen)!
De hele zomer lang verwent Bergen u met grote tentoonstellingen voor het hele gezin. Liefhebbers van geschiedenis, hedendaagse kunst of fotografie: er is voor elk wat wils!
 
Mis zeker niet de tentoonstellingen 'Arne Quinze, My Secret Garden' en 'Zéphir Busine, Designer et Peintre', die beide plaatsvinden in het BAM. Om u mee te voeren naar de oorsprong van de stad en om Waudru en haar tijdgenoten te laten herleven, kunt u in de Arthotèque terecht voor de tentoonstelling 'Mons, au temps de Waudru' (Bergen, ten tijde van Waltrudis). Merovingische trajecten, terwijl het Mons Mémorial Muséum de 14de editie van de Affiche Politique voorstelt.  In de Salle Saint-Georges kunt u de levensloop van een uitzonderlijk bouwwerk ontdekken, en dat dankzij de tentoonstelling rond het Belfort, gaande van zijn bouw tot en met zijn meest recente restauratie. Kortom, een ongelooflijke zomer met nog meer tentoonstellingen die het bezoeken meer dan waard zijn, zoals 'Napoléon et Joséphine, Protecteurs des Arts' in het Musée François Duesberg, of 'Insortables'! 'Les archives qui déboitent!' in het Mundaneum, 'Textilités' in de Anciens Abattoirs, 'Trésors Montois' in het Magasin de Papier, 'les 70 ans de la création du Shape' in het MMM, de fototentoonstelling in het stadscentrum, 'Avant le coucher du soleil' in het Maison Losseau of ook nog 'Claude Klimsza' in de Sint-Waltrudis kapittelkerk.
 
Alle tentoonstellingen worden georganiseerd conform de geldende gezondheidsnormen. Bijkomende info per e-mail op info.tourisme@ville.mons.be of +32(0)65/33.55.80.