Zie foto's (2)
vangogh-c-olivierdonnet_3.jpg

Van Gogh Tout Court

Mons 2015 ,  Bioscoop in Mons
 • In de context van de tentoonstelling Van Gogh in de Borinage nodigt Hainaut Cinéma iedereen uit om de kunstenaar vanuit een nieuw oogpunt te bekijken. Ontdek vier Belgische kortfilms die zich vrij inspireren op deze cruciale periode in het leven van de schilder.

  Hollywood aan de voet van de slakkenberg

  Een documentaire van Henri de Gerlache en Philippe Reynaert die de opnames van La vie passionnée de Vincent van Gogh door Vincente Minnelli in de Borinage opnieuw tot leven...
  In de context van de tentoonstelling Van Gogh in de Borinage nodigt Hainaut Cinéma iedereen uit om de kunstenaar vanuit een nieuw oogpunt te bekijken. Ontdek vier Belgische kortfilms die zich vrij inspireren op deze cruciale periode in het leven van de schilder.

  Hollywood aan de voet van de slakkenberg

  Een documentaire van Henri de Gerlache en Philippe Reynaert die de opnames van La vie passionnée de Vincent van Gogh door Vincente Minnelli in de Borinage opnieuw tot leven brengt.

  Ineffaçable

  Fictiefilm van Grégory Lecocq in het spoor van Manu, een jonge graffitikunstenaar die zijn plaats probeert te vinden in een maatschappij waarin iedereen die van de norm afwijkt al snel als een gek beschouwd wordt…

  Marcasse

  Fictiefilm van Vladilen Vierny, een overpeinzing die nauw verband houdt met het heden.
  Hoe zou het leven van een man als Van Gogh, een "vreemde" die tussen de armsten leeft, er vandaag uitzien?

  À la recherche d’Emilio Saltarelli

  Fictiefilm van Guillaume en Stéphane Malandrin die een komische en vlijmscherpe blik werpt op de streek aan de hand van het onderzoek van een filmmaker naar Emilio Saltarelli, de zelf uitgeroepen rechtstreekse afstammeling van Van Gogh!
  Een project van Hainaut Cinéma asbl, Provincie Henegouwen, Stichting Mons2015
  www.vangoghtoutcourt.be