Zie foto's (2)
aout-en-eclat-soignies-centre-culturel-soignies342.jpg

Rencontres de Sculpture Monumentale

Mons 2015 ,  Partner steden en organisaties ,  Festival ,  De must van Mons 2015 in Soignies
  • Als stad met een groot patrimonium, veel kunst en een rijke geschiedenis nodigt Soignies Mons 2015 uit om zijn plaatselijke rijkdom in de schijnwerpers te plaatsen: de blauwe hardsteen. Soignies, Patrimoine vivant staat garant voor een maand vol streekgebonden activiteiten rond de ontdekking van dit waardevolle materiaal. Voor de stad van de steenhouwers wordt een van de grote afspraken van het evenement, in augustus 2015, de vijfde editie van "Rencontres de Sculpture monumentale",...
    Als stad met een groot patrimonium, veel kunst en een rijke geschiedenis nodigt Soignies Mons 2015 uit om zijn plaatselijke rijkdom in de schijnwerpers te plaatsen: de blauwe hardsteen. Soignies, Patrimoine vivant staat garant voor een maand vol streekgebonden activiteiten rond de ontdekking van dit waardevolle materiaal. Voor de stad van de steenhouwers wordt een van de grote afspraken van het evenement, in augustus 2015, de vijfde editie van "Rencontres de Sculpture monumentale", georganiseerd in nauwe samenwerking met de steenhouwers van de streek. Twee weken lang kan men Belgische en internationale kunstenaars bewonderen die in de open lucht stenen bewerken. Uit de monolithische blokken verrijzen voor de ogen van het publiek monumentale, hedendaagse en originele kunstwerken die de stad de komende jaren zullen sieren.    Het symposium wordt opgeluisterd met tentoonstellingen, animaties, geleide bezoeken, patrimoniumwandelingen en toneelvoorstellingen.
    Een project van de stad Soignies en het cultureel centrum van Soignies in coproductie met de Stichting Mons 2015. In samenwerking met de Gemeentelijke Dienst voor Toerisme van Soignies, het Huis van Secularisme van Soignies en Les Carrières de la Pierre Bleue Belge van Henegouwen.
  • Tarieven
  • Gratis