Zie foto's (5)
001-Nouveau visuel officiel Nuit Blanche@Concept&Design Oliinwater – 3D Dominique Piccinato.jpg

Nuit Blanche Renaissance

Partner steden en organisaties ,  Kunst in de stad & Parcoursen in Brussels
 • Nuit Blanche 2015 zal op nationale schaal en met als thema "Renaissance" het laatste seizoen van Mons 2015 inluiden.

  Nuit Blanche is een artistiek en populair cultureel evenement waarbij iedereen gedurende een nacht zich de stad mag eigen maken. Een nacht om samen te komen, unieke momenten en hedendaagse creaties te delen in een warme en feestelijke atmosfeer die aanzet tot ontdekking en verbazing. Installaties, multimediaprojecties, performances en interactieve prestaties worden tot in de...
  Nuit Blanche 2015 zal op nationale schaal en met als thema "Renaissance" het laatste seizoen van Mons 2015 inluiden.

  Nuit Blanche is een artistiek en populair cultureel evenement waarbij iedereen gedurende een nacht zich de stad mag eigen maken. Een nacht om samen te komen, unieke momenten en hedendaagse creaties te delen in een warme en feestelijke atmosfeer die aanzet tot ontdekking en verbazing. Installaties, multimediaprojecties, performances en interactieve prestaties worden tot in de vroege uurtjes genuttigd!
  Nuit Blanche wordt ondersteund door de stad Brussel en brengt iedere eerste zaterdag van oktober een spektakel in de openbare ruimte en op tientallen plaatsen in de hoofdstad met hedendaagse artistieke creaties: culturele plaatsen, etalages, scholen, parkings, kerken, stations, fonteinen, steegjes,…
  De Nuits Blanches werden in 2002 in Parijs gestart en hebben ondertussen al een tiental Europese steden veroverd (Madrid, Amsterdam, Riga, ...). NUIT BLANCHE Brussels brengt al sinds 2003 leven in de straten van de Stad en heeft zich door de jaren heen een Europese faam opgebouwd.
  Via een aantal werken die nauw verbonden zijn met de plaatsen waar ze staan werpt Nuit Blanche nieuw licht op gekende plaatsen. Het festival nodigt uit om kennis te maken met plekken die meestal niet of moeilijk toegankelijk zijn voor het publiek.
  Deze manifestatie is vooral bedoeld om het grote publiek de gelegenheid te geven Brussel van op een andere manier te bekijken en te sensibiliseren voor nieuwe artistieke vormen.
  De editie 2015 vindt plaats tijdens de nacht van zaterdag 3 oktober rond het Sint-Katelijneplein, waar de straatnamen de geschiedenis van de haven van Brussel nog in zich dragen.
  Een project van de Stad Brussel in co-productie met Fondation Mons 2015. Met de steun van het Brussels oofdstedelijk gewest, het Ministerie van de Fédération Wallonie-Bruxelles en COCOF