001_nervia-laethem-saint-martin-c-ville-de-mons342_0.jpg

Nervia Laethem-Saint-Martin

Partner steden en organisaties ,  Cultureel ,  Entertainment, evenement ,  Musea in Ixelles
 • Als ambassade van Mons 2015 in Brussel verenigt het Museum van Elsene binnen zijn muren tijdens de looptijd van de tentoonstelling het noorden en het zuiden van het land.
  Onder gemeenschappelijke Vlaamse en Waalse leiding van Michel de Reymacker (BAM-Mons) en Catherine Verleysen (MSK - Gent) brengt de tentoonstelling Nervia – Latemse school twee grote Belgische kunststromingen van het interbellum in dialoog met elkaar: de Henegouwse groep Nervia, in 1928 opgericht door Léon Eeckman met in...
  Als ambassade van Mons 2015 in Brussel verenigt het Museum van Elsene binnen zijn muren tijdens de looptijd van de tentoonstelling het noorden en het zuiden van het land.
  Onder gemeenschappelijke Vlaamse en Waalse leiding van Michel de Reymacker (BAM-Mons) en Catherine Verleysen (MSK - Gent) brengt de tentoonstelling Nervia – Latemse school twee grote Belgische kunststromingen van het interbellum in dialoog met elkaar: de Henegouwse groep Nervia, in 1928 opgericht door Léon Eeckman met in zijn rangen kunstenaars als Anto Carte, Louis Buisseret, Léon Navez en Taf Wallet, en de Vlaamse Latemse school, met namen als Valerius De Saedeleer, Gustave Van de Woestijne en Binus Van den Abeele.

  Ondanks hun gescheiden ontwikkelingen belicht de tentoonstelling hun overeenkomsten en de punten waarop de twee groeperingen van elkaar afwijken, om zo de rijkdom en de eigenheid van hun beider producties ten volle te waarderen, terwijl we een beter inzicht krijgen in de gemeenschappelijke context waarin ze zich ontwikkelden.
  Een coproductie van Fonds Eeckman, van Commune d'Ixelles en Mons 2015.
 • Tarieven
 • Tarief
  8 €
 • Kortingstarief
  5 €
 • Speciaal tarief
  Gratis